Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων έχουν υποχωρήσει οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην οικονομική δραστηριότητα.

Λίγη ώρα μετά το άνοιγμα των ευρωαγορών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρούσε κατά 2,5% οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση του από τον Οκτώβριο.

Μεγαλύτερη πτώση, της τάξεως του 3,7%, κατέγραφαν την ίδια ώρα οι μετοχές στο Μιλάνο στον απόηχο της είδησης ότι στην Ιταλία κατεγράφη η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων του νέου ιού στην Ευρώπη, με τρεις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους λόγω της επιδημίας από την Παρασκευή.

Μεταξύ των μετοχών με τις χειρότερες επιδόσεις στον STOXX 600 ήταν οι τίτλοι των αεροπορικών εταιριών, με τις EasyJet, Ryanair, Air France και Lufthansa να υποχωρούν μεταξύ 7% και 11%. Ο ευρωπαϊκός δείκτης των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής σημείωσε βουτιά 4%.

Οι μετοχές των εταιριών ειδών πολυτελείας, εξόρυξης, κατασκευής αυτοκινήτων, τεχνολογίας και τραπεζών σημείωσαν νωρίτερα πτώση του 3%.

Βουτιά πάνω από 5% κατέγραφε νωρίτερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποχωρώντας κάτω από τις 850 μονάδες.