Εξαγορά λατομείων στη Βουλγαρία από την Παυλίδης Μάρμαρα

Εμπλουτίζεται το χαρτοφυλάκιο προϊόντων  – στα 67 εκατ. ευρώ τα κέρδη EBITDA το 2019

H εταιρεία Παυλίδης Μάρμαρα Γρανίτες προχώρησε στην εξαγορά του 100%  των μετοχών της εταιρείας DIONYSSOMARBLE BULGARIA, η οποία έχει στην κατοχή της τα δυο μεγαλύτερα λατομεία εξόρυξης του ασβεστολιθικού υλικού Vratza (limestone) το οποίο είναι γνωστό από αρχαιοτήτων χρόνων και έχει επιλεγεί σε πολλά έργα. Η δυναμικότητα των νέων λατομείων ανέρχεται σε 60.000 τόνους ετησίως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παυλίδης, το Vratza (limestone) είναι διαδεδομένο σε πολλές χώρες της Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής. Είναι ευρέως γνωστό ως υλικό υψηλής ποιότητας τόσο για εξωτερικές όψεις, όσο και για διακοσμήσεις εσωτερικών επιφανειών. Κάποια από τα αντιπροσωπευτικότερα έργα, στα οποία χρησιμοποιήθηκε το VRATZA είναι το Leopold Museum-Vienna, Frankfurt Main Opera Tower, London BAPS Shri Swaminarayan Mandir, Louis Vuitton-Berlin, Kempinski Gold Coast Hotel -City Accra κ.α.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, μετά την εξαγορά αυτή υλοποιείται ο στρατηγικός στόχος της εταιρείας για την κατοχή των μεγαλύτερων λατομικών εκμεταλλεύσεων σε όλες τις γειτονικές χώρες. Έτσι ο όμιλος διαχειρίζεται πλέον τα λατομεία στην Βόρεια Μακεδονία (Sivec), στην Αλβανία (Perla) και στην Βουλγαρία (Vratza).

Μάλιστα η διοίκηση εκτιμά πως η προσθήκη του νέου υλικού θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου και κατ’ επέκταση στην αύξηση του κύκλου εργασιών, ο οποίος κατά το 2019, παρά τη γενική πτώση του κλάδου κατά 20%, παρέμεινε σταθερός και  διαμορφώθηκε στα 120 εκ. ευρώ, ενώ το EBITDA θα κυμανθεί στα 67 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk