Ενωση Ελλήνων Επενδυτών: η διαφάνεια απουσίαζε και πάλι από τη συνέλευση της Folli Follie

Απογοητευμένοι οι μικρομέτοχοι από την ενημέρωση της διοίκησης – τι λένε για τις εταιρικές αγωγές, το σχέδιο εξυγίανσης και τις μετοχές της Dufry

Με παρέμβασή της η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών μέλη της οποίας είναι και μέτοχοι της Folli Follie επικρίνει την διοίκηση της εταιρείας,  καθώς όπως υποστηρίζει στη χθεσινή συνέλευση δεν υπήρξε αναλυτική ενημέρωση προς τους μετόχους για τα οικονομικά της μεγέθη αλλά ούτε και πειστικές απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων που έχει θέσει στο παρελθόν η Ενωση.

«Τα  8 ερωτήματα που θέσαμε  γραπτά πριν την ΓΣ  αλλά και  προφορικά κατά την διάρκεια της , είτε απαντήθηκαν  γενικόλογα  είτε δεν απαντήθηκαν  (ειδικά αυτά περί του τι απέγιναν τα 479 εκατ του δανεισμού και πως απωλέσθη το ταμείο των 176 εκατ ) .Γενικά δεν δόθηκε καμιά ουσιαστική πληροφορία με επίκληση του απορρήτου των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με τους ομολογιούχους. Ακούστηκε μάλιστα σε συνέλευση μετόχων ,ότι δεν μπορούν να δοθούν στοιχεία για τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας γιατί αυτό θα συνιστούσε προνομιακή μεταχείριση των μετόχων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών.

Η Ένωσή όπως έγινε γνωστό, τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει επιστολή στην Ε.Κ. με την οποία αφενός θα ενημερώνει ότι δεν παρασχέθηκε αναλυτική ενημέρωση σε σχέση με την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας , και συγκεκριμένα δεν παρασχέθηκαν πληροφορίες ούτε για το ύψος των εσόδων και εξόδων της εταιρείας ούτε  για το ύψος των αμοιβών των διαφόρων συμβούλων αλλά και των μελών του ΔΣ   και παράλληλα θα απευθύνει αίτημα με το οποίο θα ζητάει  την κοινοποίηση όσων στοιχείων από το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου της PwC κατατέθηκαν κατά το πρόσφατο δικαστήριο με το οποίο άλλαξε η διοίκηση της FF.

Σχετικά με τις εταιρικές αγωγές , η Ενωση επισημαίνει πως αυτές παραπέμπονται  αορίστως  για μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος του διαχειριστικού έλεγχου της PwC (για το οποίο δεν δόθηκε χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση του). «Πιθανότατα μετά από κάποιους μήνες ίσως  μας ανακοινωθεί ότι μετά την αρχική διακοπή της δικανικής έρευνας  της A&M και την αντικατάστασή της από την PwC , μπορεί να γίνει και 3ο νέο πόρισμα οπότε  και θα πρέπει να αναμένουμε εκ νέου την ολοκλήρωση του νέου πορίσματος», αναφέρει  σκωπτικά στην παρέμβασή της η Ενωση.

Η Ένωσή θεωρεί επίσης  την δομή της προωθούμενης διαδικασίας εξυγίανσης μέσω σχηματισμού 2 νέων εταιρειών των  OpsCo και AssetsCo με έδρα πιθανότατα στο Λουξεμβούργο, άσκοπα πολύπλοκη που  δικαιολογεί ίσως μόνο την μεγάλη αμοιβή των συμβούλων που την συνέταξαν , και δεν μπορεί να δει τα πλεονεκτήματά της για την εταιρεία. Για αυτό το λόγο και δεν θεωρεί αρνητικό το γεγονός της πρόσφατης δέσμευσης των 804.728 μετοχών Dufry    από την αρμόδια εισαγγελία ,καθώς όπως υποστηρίζει, αφενός έτσι θα προστατεύεται αυτό το περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας από την κατασπατάληση του σε αδιαφανείς αμοιβές συμβούλων , αφετέρου θα  αποτραπεί η εκποίηση του  στην χαμηλή τιμή που βρίσκεται σήμερα η μετοχή της Dufry,  η οποία   πλησιάζει το ήμισυ αυτής που είχε πριν 2 έτη ( 80 ευρώ σήμερα έναντι 140 ευρώ πριν 2 έτη).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk