Φήμες έκαναν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας: Η ρωσίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Αλεξάντρα Σολντάτοβα έκοψε τις φλέβες της. Αμέσως μετά ήρθαν οι διαψεύσεις: Πρώτα από την προπονήτριά της και έπειτα από την ίδια τη Σολντάτοβα που έκανε λόγο για ατύχημα με ένα μαχαίρι, ενώ ετοίμαζε το πρωινό της. «Είμαι γυμνάστρια και δεν εξοικειωμένη με το να μπαίνω στην κουζίνα. Τα μαχαίρια είναι κοφτερά. Μπορεί να συμβεί στον καθένα», είπε η ίδια.

Πράγματι, μπορεί να συμβεί στον καθένα. Δεν είναι όμως λίγοι εκείνοι που εξακολουθούν να πιστεύουν πως αυτό που συνέβη στη Σολντάτοβα δεν είναι ακριβώς ατύχημα. Η ιδιαίτερα σκληρή καθημερινότητα ενός κοριτσιού που κάνει πρωταθλητισμό και οι αφόρητες πιέσεις μπροστά στις επικείμενες εμφανίσεις θα μπορούσαν να κάνουν κάθε άνθρωπο κάποια στιγμή να λυγίσει. Επιπλέον η Σολντάτοβα δίνει μάχη με τη βουλιμία, ενώ προσφάτως είχε, την ώρα που διαγωνιζόταν, και ένα περιστατικό απώλειας μνήμης που την ανάγκασε να διακόψει τον αγώνα. Βεβαρυμένο το ιστορικό μιας από τις σημαντικότερες γυμνάστριες της εποχής μας. Ολα θα πάνε καλά, λέει η ίδια, επιβεβαιώνοντας πως είναι μια μαχήτρια.

Και ενώ η ίδια ανακοίνωσε ότι θα κάνει ένα διάλειμμα από τις αυξημένες υποχρεώσεις της για να φροντίσει την ψυχική και σωματική της υγεία, με τους θαυμαστές της να περιμένουν την επόμενη εμφάνισή της για να την αποθεώσουν και να επιβεβαιώσουν πως πράγματι όλα πηγαίνουν καλά, στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Κοσμάς Βίδος κάνει μια αναδρομή στη ζωή της, σε μια ζωή με πολλές θυσίες αλλά και με πολλή δόξα και θυμίζει μεταξύ άλλων την περίπτωση μιας άλλης κορυφαίας αθλήτριας, της Νάντια Κομανέτσι, που έγινε θρύλος της ενόργανης γυμναστικής ενώ βίωνε μια προσωπική κόλαση.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»