Με ένα καθημερινό τηλεπαιχνίδι γνώσεων που θα αρχίσει να μεταδίδεται τον επόμενο μήνα, αλλά και μια νέα σειρά έκπληξη η οποία προγραμματίζεται με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σαιζόν η ΕΡΤ επενδύει στην ψυχαγωγία.
Τις σχετικές αποφάσεις έλαβε ομόφωνα χθες το ΔΣ σηματοδοτώντας και τη νέα σελίδα που προσβλέπει να γράψει η  δημόσια ραδιοτηλεόραση, καθώς για περισσότερα από δέκα χρόνια η ΕΡΤ ήταν απούσα από επιλογές που απευθύνονται στο ευρύ κοινό.
Αρχιζει να υλοποιείται η δέσμευση της νέας Διοίκησης να προχωρήσει και σε παραγωγές ψυχαγωγικού περιεχομένου αξιοποιώντας τα υπέρογκα ποσά που δίνονταν μέχρι πρότινος για την μετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων και μειώθηκαν κατά 20 εκ ευρώ μετά την πρόσφατη διαπραγμάτευση της ΕΡΤ με τις ποδοσφαιρικές ομάδες.
Από τα τέλη Μαρτίου θα αρχίσει να προβάλλεται το τηλεπαιχνίδι γνώσεων και παρατηρητικότητας, που δεν έχει ξαναπροβληθεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση. Ένα από τα πιο επιτυχημένα format στο εξωτερικό (μεταδίδεται ήδη στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Τουρκία κα). Ο πρωτότυπος τίτλος του είναι «Catch the answer» καθώς οι παίκτες καλούνται να διαγωνιστούν σε ερωτήσεις που συχνά κρύβουν τις απαντήσεις μέσα τους. Παρουσιαστής της ελληνικής του εκδοχής θα είναι ο ηθοποιός Νίκος Κουρής ο οποίος για πρώτη φορά καλείται να υποστηρίξει ένα τέτοιο ρόλο. Το τηλεπαιχνίδι θα βγει στον αέρα της ΕΡΤ1 και θα προβάλλεται από Δευτέρα ως Παρασκευή στις 8 το βράδυ, δηλαδή πριν ακριβώς από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Μυθοπλασία από Σεπτέμβρη
Πρόθεση της νέας Διοίκησης της ΕΡΤ είναι να επιστρέψει στην Μυθοπλασία. Μάλιστα κατά την διάρκεια της παρουσίασης του οράματος του νέου ΔΣ ο πρόεδρος της ΕΡΤ, κ. Κωνσταντίνος Ζούλας, είναι ανακοινώσει και επίσημα την μεταφορά του νέου μυθιστορήματος της Βικτόρια Χισλοπ στην μικρή οθόνη.
 Ωστόσο, η νέα σειρά που θα προβληθεί από Σεπτέμβρη βασίζεται σε ισπανικό format το οποίο σημειώνει επιτυχία στην ισπανική τηλεόραση και έχει τον προσωρινό τίτλο «Τα καλύτερα μας χρόνια».
 Πρόκειται για μια πρωτότυπη νοσταλγική ιστορία που παρακολουθεί την εξέλιξη μιας πενταμελούς ελληνικής οικογένειας πιάνοντας το νήμα από την άφιξη της πρώτης τηλεόρασης στο σπίτι, δηλαδή το 1968, και παρακολουθώντας τα μέλη της να μεγαλώνουν, να εξελλίσσονται και να ωριμάζουν μέσα στο χρόνο.
Αφηγητής της σειράς είναι ο μικρότερος γιος της οικογένειας, μόλις οκτώ ετών στο ξεκίνημα της σειράς, ενώ η ΕΡΤ θα αξιοποιήσει βέβαια και το ανεκτίμητο αρχείο της για να αναδείξει το πως η είσοδος της τηλεόρασης στα ελληνικά σπίτια, επέδρασε στις ζωές όλων μας, παράλληλα βέβαια και με τις ιστορικές κοινωνικοπολιτικές αλλαγές της δεκαετίας του 70 και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Τη μυθοπλασία που έχει στόχο να αγγίξει όλα τα μέλη κάθε ελληνικής οικογένειας θα επιμεληθούν ο γνωστός σεναριογράφος  Νίκος Απειρανθίτης και η Κατερίνα Μπέη που υπέγραψε προσφάτως την τεράστια κινηματογραφική επιτυχία «Ευτυχία», με την εταιρεία Tanweer η οποία επίσης θα αναλάβει την παραγωγή της νέας σειράς.
Σκηνοθέτης θα είναι ο επίσης διακεκριμένος Κώστας Καπάκας (Pepermint, Uranya, Magic Hour κα), άμεσα θα αρχίσει η προετοιμασία για την αναπαράσταση της εποχής και των εξωτερικών και εσωτερικών γυρισμάτων.
Από το Ραδιομέγαρο δεν έχουν ανακοινώσει τους καστ της σειράς σημειώνοντας όμως ότι θα αποτελέσουν έκπληξη.
Το κόστος κάθε επεισοδίου θα είναι 52.000 ευρώ, δηλαδή πολύ χαμηλότερο από την τελευταία σειρά της ΕΡΤ (Η ζωή εν τάφω κόστισε 71.000/επεισόδιο), ενώ η σειρά θα προβάλλεται από τον προσεχή Σεπτέμβριο δύο φορές κάθε εβδομάδα.