Η μητέρα της 7χρονης Βαλεντίν που υποτίθεται ότι είχε «αυτοκτονήσει» στο Κονγκό- προκειμένου να βγει από το » καδρο» των ερευνών, βρέθηκε στο Παρίσι κι υποδέχθηκε την κόρη της.

Η δήλωση εξαφάνισης της 7χρονης στις 23 Δεκεμβρίου ήταν παραπλανητική για να μην υπάρξουν αναζητήσεις του κοριτσιού από το σχολείο στο οποίο πήγαινε και «προδιδόταν» έτσι το σχέδιο φυγάδευσής της στην Γαλλία.

Όλα τα αναφερόμενα για …υπνηλία του πατέρα της 7χρονης την ώρα της «εξαΰλωσης» των ιχνών της στο Παγκράτι, τα περί προσέγγισης από ΜΚΟ, ήταν ψευδή με κύριο στόχο να αναχωρήσει λαθραία από την Ελλάδα (είχε δικαίωμα να παραλάβει διαβατήριο σε τέσσερις μήνες) και να μην υπάρξει πρόβλημα κυρίως στην νέα διαμονή του κοριτσιού στην Γαλλία όπου θα ήταν «αχαρτογράφητο».

Όλα φαίνεται να κανονίστηκαν στο ταξίδι του πατέρα της 7χρονης στην Γαλλία τον περασμένο Μάρτιο αλλά ύστερα κι από το χωρισμό του με μια ομοεθνή του που συζούσε μέχρι πρόσφατα.

Πρόκειται για μια μεθόδευση με έναν κύκλο ψευδών που ταλαιπώρησε τις ελληνικές υπηρεσίες λόγω των φοβιών του πατέρα της 7χρονης προκειμένου να αποκρυβεί μόνο μια παράνομη μετακίνηση δύο μεταναστών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό ανέφεραν, μιλώντας προς «Το Βήμα» στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη για τον απολογισμό της υπόθεσης εξαφάνισης της 7χρονης από το Κονγκό που είχε αίσιο τέλος.