100 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για αναβάθμιση των δικτύων ρεύματος του ΔΕΔΔΗΕ

Την Παρασκευή θα πέσουν οι υπογραφές μεταξύ ΔΕΗ και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Δανειακή Σύμβαση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του δικτύου διανομής ρεύματος του ΔΕΔΔΗΕ θα υπογράψει την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) κ. Werner Hoyer.

Πρόκειται για τη δεύτερη δόση της δανειακής σύμβασης των 255 εκατομμυρίων ευρώ. Η πρώτη δόση των 155 εκατ. ευρώ είχε καταβληθεί πριν από περίπου ένα έτος, με την πρόβλεψη ότι η δεύτερη δόση θα καταβαλλόταν με την πρόοδο του έργου ανάπτυξης και αναβάθμισης των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέων γραμμών διανομής μέσης και χαμηλής τάσης, συνολικού μήκους 7.327 χιλιομέτρων, οι οποίες θα αυξήσουν την ευστάθειά του συστήματος και θα καλύψουν την αυξημένη ζήτηση ρεύματος που προβλέπεται για τα επόμενα χρόνια.

Η αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και η κάλυψη των αυξημένων ενεργειακών αναγκών προϋποθέτουν μακροπρόθεσμες επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό και στην ενίσχυση των υποδομών ηλεκτρισμού της χώρας. Η δανειακή σύμβαση των 255 εκατ. ευρώ στοχεύει στη στήριξη του εθνικού επενδυτικού προγράμματος, ύψους 510 εκατ. ευρώ, το οποίο υλοποιείται από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk