Σαλάτα με αβγό και τόνο Αλοννήσου

Μια εύκολη και γρήγορη σαλάτα, ιδανικό γεύμα για όσους προσέχουν τον βάρος τους- έχει μόνο 237 θερμίδες!

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Νίκος Παλιόπουλος

Προετοιμασία 10′

Υλικά (για 4 μερίδες)

1 σγουρή σαλάτα, χοντροκομμένη

100 γρ. φύλλα βαλεριάνας

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

3 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος

120 γρ. τόνος Αλοννήσου σε βαζάκι

2 αβγά βραστά, σε φέτες

Για το ντρέσινγκ

60 ml χυμός λεμονιού

1 κ.γ. σιναπόσπορος

50 ml ελαιόλαδο

Θαλασσινό αλάτι

Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βάζουμε τη σγουρή σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη βαλεριάνα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύουμε σε ένα μικρότερο μπολάκι τον χυμό λεμονιού με τον σιναπόσπορο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα, κρατώντας μια μικρή ποσότητα για να μπει από πάνω στο τέλος. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος. Βάζουμε από πάνω τον τόνο, το αβγό και το υπόλοιπο ντρέσινγκ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk