Διαψεύδει η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου όσα κατέθεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής περί οργανωμένου σχεδίου προφυλάκισης τριών πολιτικών στην υπόθεση της Νovartis.

H κ. Παπασπύρου κατέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή , ο οποίος μαζί με το συνάδελφό του Λάμπρο Σοφουλάκη διενεργούν έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Παπασπύρου στην κατάθεση της φέρεται να υποστήριξε ότι όλα όσα λέει ο κύριος Αγγελής είναι ψέματα.

Φέρεται να διέψευσε τον κύριο Αγγελή ότι εκείνη γνώριζε ότι ετοιμάζονταν προφυλακίσεις τριών πολιτικών προσώπων, λίγο πριν από τις εκλογές.

Από την πλευρά της μάλιστα η κ. Παπασπύρου επικαλέστηκε έγγραφα που υπάρχουν στη δικογραφία με τα οποία κατ εκείνη καταρρέουν οι ισχυρισμοί του κυρίου Αγγελή.

Η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια  φέρεται ακόμα να είπε ότι ως εισαγγελέας ο κύριος Αγγελής όφειλε αν υπήρχε τέτοιο σχέδιο να παρέμβει αμέσως και να το καταγγείλει αφού ήταν επόπτης των εισαγγελέων διαφθοράς. Εκ του αποτελέσματος και την αρχειοθέτηση της δικογραφίας Σαμαρά  αποδεικνύεται, κατά την κ. Παπασπύρου, ότι δεν υπήρχε τέτοιο σχέδιο που περιγράφει ο κύριος Αγγελής.