Δημόσια δήλωση Δημήτρη Κουτσολιούτσου για την ανασυγκρότηση του ΔΣ της Folli Follie

Ο κ. Κουτσολιούτσος παραδέχεται ότι η σημερινή κατάσταση της Fοlli Follie προκλήθηκε από λάθη της προηγούμενης διοίκησης τα οποία δεν αποποιείται και αναγνωρίζει πως δεν θα έχει συμμετοχή στα δρώμενα της εταιρείας.

Με δημόσια δήλωση που απέστειλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Γιώργος Γεωργιάδης ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ζήτησε την ανασυγκρότηση του ΔΣ της Folli Follie.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσολιούτσο η πορεία της εταιρείας βαίνει φθίνουσα τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της αδυναμίας της διοίκησης να ανταπεξέλθει στα προβλήματα, τόσο σε εκείνα που άπτονται της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά κυρίως αναφορικά με την εξυγίανση της εταιρείας μέσω μιας συμφωνίας με τους ομολογιούχους και εν δυνάμει επενδυτές, η οποία θα διασφαλίζει τους ομολογιούχους, τους μετόχους και τους εργαζόμενους στην εταιρεία.

Ο κ. Κουτσολιούτσος παραδέχεται ότι η σημερινή κατάσταση της Fοlli Follie προκλήθηκε από λάθη της προηγούμενης διοίκησης τα οποία δεν αποποιείται και αναγνωρίζει πως δεν θα έχει συμμετοχή στα δρώμενα της εταιρείας.

Ο ιδρυτής της εταιρείας στον οποίo έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για την παραποίηση των ισολογισμών της Folli Follie στηρίζει την συμφωνία που έχει επιτευχθεί με τους ομολογιούχους και επισημαίνει πως η πρόταση της αναδιάρθρωσης του Διοικητικού Συμβουλίου, για την οποία είχε ενημερώσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, παρέχει τα εχέγγυα λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου απαλλαγμένου απο οποιαδήποτε εξωτερική επιρροή ή ίδιον συμφέρον, ώστε να οδηγηθεί η εταιρεία στην εξυγίανση.

Ολόκληρη η δημόσια δήλωση του Δημήτρη Κουτσολιούτσου

«Στις 5 Φεβρουαρίου 2020 υπέβαλα αίτημα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας “Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρία” να πρoταθεί ως θέμα στην προσεχή Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας η ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Υπήρξα ο δημιουργός του Ομίλου Folli Follie και παραμένω ο βασικός μέτοχος, αφού επι σειρά ετών διατηρώ αναλλοίωτο το ποσοστό μου. Η εταιρεία παρ’ όλη την κρίση που την ταλανίζει εδώ και περίπου δύο χρόνια και της εξ αυτής εγγενείς δυσκολίες συνεχίζει την εμπορική της δραστηριότητα χάρις κυρίως στο άξιο έμψυχο δυναμικό της που παραμένει πάντα στη θέση του.

Πρωταρχικός στόχος για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες αυτές παραμένει η εξυγίανση της εταιρείας και η ομαλοποίηση μιας κατάστασης που δημιουργήθηκε και από λάθη της παλαιάς διοίκησης, τα οποία δεν αποποιούμαι.

Παρόλο που γνωρίζω ότι δεν θα υπάρχει συμμετοχή μου στα δρώμενα της εταιρείας, αυτό δεν με εμποδίζει να παρατηρώ με έκδηλη ανησυχία την πορεία της, η οποία βαίνει φθίνουσα τους τελευταίους μήνες, αλλά και την αδυναμία του Διοικητικού Συμβουλίου να ανταπεξέλθει στα προβλήματα, τόσο σε εκείνα που άπτονται της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά κυρίως αναφορικά με την εξυγίανση της εταιρείας μέσω μιας συμφωνίας με τους ομολογιούχους και εν δυνάμει επενδυτές, η οποία θα διασφαλίζει τους ομολογιούχους, τους μετόχους και τους εργαζόμενους στην εταιρεία ανά τον κόσμο.

Η πρωτοβουλία μου αυτή δεν αναιρεί την πλήρη υποστήριξη μου στην ανακοινωθείσα αρχική συμφωνία με τους ομολογιούχους, η οποία θεωρώ ότι έχει καθυστερήσει παρά πολύ και η καθυστέρηση αυτή υπονομεύει πλεόν σοβαρά τη λειτουργία της εταιρείας.

Η πρόταση της αναδιάρθρωσης του Διοικητικού Συμβουλίου, για την οποία είχαμε ενημερώσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, παρέχει τα εχέγγυα λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου απαλλαγμένου απο οποιαδήποτε εξωτερική επιρροή ή ίδιον συμφέρον, ώστε να οδηγηθεί η εταιρεία στην εξυγίανση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk