Συναγερμός έχει σημάνει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά την αξίωση του κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσου στην επικείμενη γενική συνέλευση της εταιρείας (20 Φεβρουαρίου) να αλλάξει το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie. Ειδικότερα, ως μέτοχος του 35% της εταιρείας, ο άνθρωπος που ευθύνεται για το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό σκάνδαλο στο ΧΑ, αυτό της παραποίησης των οικονομικών στοιχείων του άλλοτε κραταιού ομίλου κοσμημάτων και αξεσουάρ μόδας, ζήτησε από το υφιστάμενο ΔΣ να προστεθεί στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνέλευσης και το θέμα της αλλαγής μελών του διοικητικού συμβουλίου. Ο κ. Κουτσολιούτσος προτείνει την αποπομπή τεσσάρων μελών και την αντικατάστασή τους από δύο μέλη που ήδη έχουν νευραλγικό ρόλο στην εταιρεία και ειδικότερα στα εμπορικό τμήμα και στο τμήμα προμηθειών. Ο κ. Κουτσολιούτσος δεν έχει θέσει θέμα αλλαγής των δύο μελών που πρόσφατα τοποθέτησε στο ΔΣ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δηλαδή των κ.κ. Δ. Βαλαxή και Γ. Ιωαννίδη.

Δεδομένου ότι ο κ. Κουτσολιούτσος -παρά τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει από τη δικαιοσύνη για την χρηματιστηριακή απάτη που κατέστρεψε επενδυτές αλλά και την ίδια την εταιρεία που σήμερα υπολειτουργεί και αναζητεί σωτηρία από τους δανειστές της- ελέγχει το 35% του μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να επιτύχει το σχεδιασμό του αφού κανείς άλλος μέτοχος δεν μπορεί να τον αντικρούσει στη γενική συνέλευση.

Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για απύθμενο θράσος στου κ. Κουτσολιούτσου που έστω και την τελευταία στιγμή δημιουργεί προσκόμματα στη διάσωση της Folli – Folli.

Ηδη, όπως έγινε γνωστό, οι ομολογιούχοι δανειστές αντιδρούν στο ενδεχόμενο αλλαγής του ΔΣ και διεμήνυσαν πως αν περάσουν οι θέσεις του κ. Κουτσολιούτσου θα διακόψουν τις συζητήσεις για το σχέδιο εξυγίανσης και θα αιτηθούν την πτώχευση της εταιρείας.

Τώρα το μπαλάκι περνά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που θα πρέπει να βρει μια λύση ώστε να εμποδίσει την παρέμβαση Κουτσολιούτσου. Πηγές αναφέρουν πως υπάρχουν σκέψεις η Επιτροπή με το δικαίωμα που της δίνει η τελευταία νομοθετική ρύθμιση να αλλάξει όλο το ΔΣ της πολύπαθης εταιρείας.