Ανασυγκρότηση της Επιτροπής Κινηματογράφου ΕΡΤ

Η νέα Επιτροπή Κινηματογράφου έχει στη διάθεσή της περίπου 3 εκ. ευρώ για χρηματοδοτήσεις ταινιών στην τρέχουσα διαχειριστική περίοδο.

Την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Κινηματογράφου αποφάσισε η διοίκηση της ΕΡΤ, στο πλαίσιο της πολιτικής της εταιρείας για την ενίσχυση της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής.

Πρόεδρος της επιτροπής ορίζεται ο Μένος Δελιοτζάκης, από πλευράς ΕΡΤ μέλη της επιτροπής ορίζονται ο Αλέξανδρος – Ρωμανός Λιζάρδος, ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας και η Αλίκη Θαλασσοχώρη, ενώ η σύνθεσή της ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή των γνωστών και καταξιωμένων σκηνοθετών Σωτήρη Γκορίτσα, Χρήστου Καρακέπελη και Λευτέρη Χαρίτου.

Έργο της Επιτροπής είναι η εισήγηση για την επιλογή κινηματογραφικών έργων προς χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, η διάθεση ποσοστού 1,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών της ΕΡΤ για την παραγωγή κινηματογραφικών έργων, καθώς και η διάθεση διαφημιστικού χρόνου στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Η νέα Επιτροπή Κινηματογράφου έχει στη διάθεσή της περίπου 3 εκ. ευρώ για χρηματοδοτήσεις ταινιών στην τρέχουσα διαχειριστική περίοδο.

Από το 2016 έχουν εξεταστεί από την ΕΡΤ 375 προτάσεις, εκ των οποίων έχουν χρηματοδοτηθεί οι 166 -ανάμεσά τους και 34 ντοκιμαντέρ- με συνολικό ποσό που υπερβαίνει τα 10,5 εκ. ευρώ.

Πρόσφατα, δημοσιεύθηκε η νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Μικροφίλμ 2021, για καταθέσεις προτάσεων ταινιών μικρού μήκους. Φέτος θα διατεθούν 300.000 ευρώ για χρηματοδότηση 15 σεναρίων, ενώ συνολικά από το 2016 έχουν διατεθεί από την ΕΡΤ περίπου 1,2 εκ. ευρώ για την ενίσχυση ταινιών μικρού μήκους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk