Παρελθόν θα αποτελέσει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο Πολ Τόμσεν τον προσεχή Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, ο οποίος έμελε να συνδεθεί όσο κανείς άλλος με την ελληνική οικονομική κρίση, εργάστηκε για 37 χρόνια στον διεθνή οργανισμό σε ανώτερες θέσεις στην Ουάσιγκτον και ως εκπρόσωπος του Ταμείου στη Ρωσία.

Τον Νοέμβριο του 2014 ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, ενώ νωρίτερα ήταν ανάμεσα στα βασικό στέλεχος στα προγράμματα του Ταμείου για τις ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και την επακόλουθη κρίση στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με την κ. Γκεοργκίεβα «ο Πολ συνεργάστηκε στενά με τις 44 χώρες της Ευρώπης και διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην παροχή των αναγκαίων οικονομικών συμβουλών και καθοδήγησης».

«Ο Πολ είναι γνωστός ως σκληρός διαπραγματευτής και είχε πάντα ως επίκεντρο των προσπαθειών του τη μακροπρόθεσμη ευημερία των λαών των χωρών-μελών που ενεπλάκη», πρόσθεσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.