Η μεταμεσονύχτια ανακοίνωση του ΣΚΑΙ άναψε περισσότερο τα αίματα και ανάγκασε την ομάδα του Ράδιο Αρβύλα και του Βινυλίου να συντάξει μια νέα μακροσκελή ανακοίνωση, 2.797 λέξεων (!), στην οποία παρουσιάζει τα e-mail που αντάλλαξε ο Αντώνης Κανάκης με υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΚΑΪ.

Πέρα από τη βροχή ανακοινώσεων της τελευταίας εβδομάδας, μαθαίνουμε ότι υπήρξε και βροχή εξωδίκων, ενώ αποκαλύπτεται ότι ο Αντώνης Κανάκης «βάσει σύμβασης είναι σύμβουλος προγράμματος του Σκάι και είναι στις υποχρεώσεις του, τις οποίες και τήρησε, να στέλνει mail με ειδικότερες και γενικότερες αναλύσεις προγράμματος, συνθηκών ανταγωνισμού, προτάσεις».

Μεταξύ άλλων η πλευρά του Ράδιο Αρβύλα λέει ότι δεν υπήρχαν προτιμήσεις για το ποιο πρόγραμμα θα προηγείται της εκπομπής του, απλά ο Αντώνης Κανάκης, μέσω των email, εξέφραζε την αγωνία ενός δημιουργού-παραγωγού που θέλει να προστατέψει τη δουλειά του «από τις κακές συνθήκες προγραμματισμού που ο Σκάι δημιούργησε, όταν μετακίνησε τα σήριαλ «Λόγω Τιμής» και «Πολυκατοικία», αφήνοντας μία «τρύπα» προγράμματος έως τις 23:45, πάνω στην οποία ο ανταγωνισμός έχτισε πολύ δυνατά προγράμματα. Αυτές οι συζητήσεις-ζυμώσεις είναι απολύτως θεμιτές και φυσιολογικές μέσα στο πλαίσιο μιας συνεργασίας».

Όπως αναφέρει η ομάδα επιθυμούσε οι εκπομπές να βγαίνουν στον αέρα στις 23.45, ούτε νωρίτερα, ούτε αργότερα και φυσικά η ώρα μετάδοσης να μην αλλάξει με την έναρξη του Big Brother, τον Μάρτιο, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι εκπομπές θα έβγαιναν αργότερα. Παρά τις προτάσεις του Αντώνη Κανάκη, η διοίκηση του ΣΚΑΙ δεν βρήκε τη λύση, ώστε οι δημοφιλείς εκπομπές να βγουν στον αέρα, αλλά και στις 9 Ιανουαρίου έστειλαν εξώδικο στην ομάδα, σύμφωνα με την οποία εντός 10 ημερών θα έπρεπε ο Αντώνης Κανάκης και η ομάδα του να  δεχτεί «υποχρεωτικά την μία και μοναδική πρότασή τους (αυτήν με τις αλλαγές ώρας μετάδοσης του Ράδιο Αρβύλα έως ότου ξεκινήσει το Big Brother)».

Η απάντηση ήρθε με εξώδικο από την ομάδα του Ράδιο Αρβύλα «το οποίο κατέληγε μεταξύ πολλών άλλων διατυπώνοντας την ειλικρινή μας απορία: γιατί ενώ βρισκόμαστε σε συζητήσεις για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που εσείς δημιουργήσατε, επιλέγετε κακόπιστα να μας στείλετε το εξώδικό αυτό;» .

Τέλος, η ομάδα των δύο εκπομπών κάνει αναφορά και στην αναφορά του καναλιού περί καταβολής του συνόλου της αμοιβή της ομάδας, χαρακτηρίζοντάς την «τουλάχιστον ανεξήγητη (…) καθώς ο τρόπος που το διατυπώνουν, εντέχνως και ψευδώς υπονοεί, ότι μας πληρώνουν και για τις εκπομπές, τις οποίες οι ίδιοι αν και γνωρίζουν ότι είναι έτοιμες αρνούνται να εντάξουν στο πρόγραμμα. Κάτι τέτοιο προφανώς δεν συμβαίνει, μας καταβάλλουν μόνο, ως οφείλουν, την αμοιβή για τις συμβουλευτικές μας υπηρεσίες τις οποίες ανελλειπώς παρέχουμε, όπως είμαστε υποχρεωμένοι».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ – ΒΙΝΥΛΙΟ (5)