• Αναζήτηση
  • Μαρέγκες αμυγδάλου

    Επιδόρπιο χωρίς ενοχές

    food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

     

     

    Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο 1 ώρα

    Υλικά (για 20 μαρεγκάκια)

    Ασπράδια από 3 αβγά

    1 κ.γ. στέβια κρυσταλλική

    Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

    50 γρ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα

    Διαδικασία

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100°C και ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Χτυπάμε τα ασπράδια, σε μέτρια ταχύτητα, στο μίξερ, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε την κρυσταλλική στέβια και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα. Σταματάμε και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Παίρνουμε κουταλιές (με ένα μεγάλο κουτάλι) από τη μαρέγκα και τις βάζουμε πάνω στη λαμαρίνα, τη μία δίπλα στην άλλη. Ψήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα, ανοίγοντας τον φούρνο 1-2 φορές.

    Γευσιγνώστης
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk