Τηγανητό ρύζι

Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο πιάτο .

Food styling Μάκης Γεωργιάδης Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10′ Μαγείρεμα 20′

Υλικά (για 4 άτομα)

25 ml ελαιόλαδο

400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, σε μπουκιές

2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες

1/2 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα

1 κουτ. γλυκού σόγια σος

600 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

1/3 ματσάκι μαιντανός και σχοινόπρασο, ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας σουσάμι

2 κουτ. σούπας oyster sauce

Διαδικασία

Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φιλέτο κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, για 4′ – 5′. Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5′ – 6′. Προσθέτουμε τα αβγά και μαγειρεύουμε για περίπου 2′, ανακατεύοντας για να ψηθούν και να σπάσουν σε κομμάτια. Ρίχνουμε τη σόγια σος, προσθέτουμε το ρύζι μπασμάτι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, το σουσάμι και περιχύνουμε με την oyster sauce. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk