Πώς έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιλογή της Σακελλαροπούλου

Πώς κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιλογή της νυν προέδρου του ΣτΕ για την Προεδρία της Δημοκρατίας – Οι συμβολισμοί και τα μηνύματα

Η επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν αφορούσε μόνο τη διαχείριση των συμβολισμών, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι αμελητέοι.

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας γίνεται η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώνει ευρύτερες δυνάμεις στο κοινοβούλιο και σηματοδοτεί τον σεβασμό στο κράτος δικαίου, στη Δικαιοσύνη ως θεμέλιο της δημοκρατίας, στον ειρηνικό προσανατολισμό της χώρας.

Αφορά, στον πυρήνα της, τη ρήξη με το παλαιό. Ο Πρωθυπουργός δεν ήθελε απλώς να αναδείξει το πρόσωπο μιας Ελλάδας που αναγεννάται ύστερα από τη δεκαετή κρίση, αλλά και ότι η πορεία που έχει χαράξει δεν θα στηριχθεί σε πρόσωπα του παρελθόντος, σε πρόσωπα που έχουν συνδεθεί με τις ζοφερές ημέρες της χρεοκοπίας, ακόμα και αν κάποια από αυτά έβαλαν πλάτη για να μην πέσει η χώρα στον γκρεμό.

Διαβάστε ακόμα στο ρεπορτάζ της Δήμητρας Κρουστάλλη: 

  • Το κριτήριο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις δύσκολες αποφάσεις
  • Η «μονομαχία» με τον Προκόπη Παυλόπουλο
  • Η στάση και η απουσία του Αντώνη Σαμαρά
  • Οι κρίσιμες αποφάσεις και το… Facebook

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ που κυκλοφορεί

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk