Τιμή στους καλλιτεχνικούς διευθυντές

Τους «αρχηγούς» τριών κινηματογραφικών φεστιβάλ βράβευσε η Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών

O Σταύρος Ιωάννου (μέσον) δέχεται το βραβείο του από τον Πρόεδρο της Εταιρίας Σκηνοθετών Χάρη Παπαδόπουλο. Δεξιά ο σκηνοθέτης Τώνης Λυκουρέσης

Στην αίθουσα του ιστορικού κτηρίου ‘’Νίκος Κούνδουρος’’, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών τίμησε την περασμένη Τρίτη τρεις Καλλιτεχνικούς Διευθυντές βραβεύοντάς τους για το επώνυμο, δημιουργικό έργο τους στα μεγάλα Φεστιβάλ της Περιφέρειας: τον Αντώνη Παπαδόπουλο από το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, τον Δημήτρη Σπύρου από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και τον Σταύρο Ιωάννου από το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ- Docfest της Χαλκίδας.

Για το έργο και τον ρόλο των τριών δημιουργών – σκηνοθετών μίλησαν οι Τώνης Λυκουρέσης, Χάρης Παπαδόπουλος, Κώστας Φέρρης, Γιάννης Σολδάτος, Παύλος Μεθενίτης, Λεωνίδας Βαρδαρός και Κώστας Σταματόπουλος.

Αρχικώς οι ομιλητές αναφέρθηκαν στον Αντώνη Παπαδόπουλο και τη σημαντική πορεία του Φεστιβάλ Δράμας. Ο Παπαδόπουλος καθιέρωσε το Φεστιβάλ ως εθνικό Φεστιβάλ και έδωσε την ευκαιρία σε νεότερους και κυρίως πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες να έρχονται σε πρώτη επαφή με το κοινό τους.

Παράλληλα, με οπτικό μήνυμα, απηύθυνε από τη Σουηδία εγκάρδιο χαιρετισμό στον Αντώνη Παπαδόπουλο ο βραβευμένος σκηνοθέτης Νικόλας Κολοβός του οποίου η τελευταία ταινία μικρού μήκους «Index» έκλεισε τιμητικά την εκδήλωση.

Ο Δημήτρης Σπύρου με τη δουλειά του και την ευαισθησία του πάνω στις ταινίες για παιδιά και νέους, πέτυχε να ενώσει και να κινητοποιήσει ολόκληρη την κοινωνία της Ηλείας και των γύρω νομών, τα σχολεία και τη Μέση Εκπαίδευση, δημιουργώντας επικοινωνία με όλη την Περιφέρεια, αναδεικνύοντας το Φεστιβάλ Ολυμπίας σε διεθνές επίπεδο και φιλοξενώντας παιδιά και κινηματογραφικές ταινίες από όλο τον κόσμο.

Ο Σταύρος Ιωάννου τέλος, ήρθε πριν δεκατρία χρόνια να ενισχύσει και να δώσει βήμα και λόγο στο ελληνικό Ντοκιμαντέρ και στις αγωνίες των ανθρώπων του. Προέβαλε και βράβευσε τους δημιουργούς ντοκιμαντέρ, δίνοντας στην Περιφέρεια της Εύβοιας και τους γύρω νομούς την αίσθηση μιας μεγάλης κινηματογραφικής ανάσας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk