Στο «Σπίτι του Καραγκιόζη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσκαλεί γία δεύτερη χρονιά το κοινό ο γνωστός σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς προτείνοντας μια ολοκαίνουρια παράσταση. Τίτλος της «Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής» , θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Ιανουαρίου και θα παίζεται ως τις 11 Απριλίου. Μουσική συνοδοιπόρος του δημιουργού η Αρετή Κετιμέ η οποία θα συμμετάσχει με τη φωνή και το σαντούρι της…

Πρόκειται για ένα πολυθέαμα με γιγαντοφιγούρες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική. Μελωδίες και σπάνια τραγούδια από τη Θράκη ως την Κρήτη και από το Ιόνιο ως το Αιγαίο, ξεκαρδιστικές ατάκες του Καραγκιόζη, κι όλ΄αυτά σ΄ένα σπίτι γεμάτο σκιές και άρωμα Ελλάδας! Tον Ηλία Καρελλά και την Αρετή Κετιμέ πλαισιώνουν ο Τάσος Αντωνίου (κιθάρα, μπουζούκι, τραγούδι), ο Εκτορας Κυριάκου (βιολί, λαούτο, μαντολίνο, τραγούδι), η Δήμητρα Κώνστα (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας), η Ολγα Παπαθεοδώρου (εμψύχωση, κρουστά) και ο Νικόλας Τζιβελέκης (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας).

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού εργαστηρίου «Φτιάξε τον Καραγκιόζη» που θα λειτουργήσει τις Κυριακές 2 και 9 Φεβρουαρίου, το «Σπίτι του Καραγκιόζη» στο φουαγιέ ισογείου του Μεγάρου θα μεταμορφωθεί σε εργαστήριο. Ο Ηλίας Καρελλάς προσκαλεί τους μικρούς του φίλους (από 5 ετών και άνω) να το επισκεφθούν για να ανακαλύψουν τη μαγεία του θεάτρου σκιών. Θα μάθουν από ποια υλικά φτιάχνεται μια φιγούρα, πώς κινείται, πώς γίνονται οι φωνές ενώ θα κατασκευάσουν τη δική τους επαγγελματική φιγούρα με τον αγαπημένο τους ήρωα. Στο τέλος, μάλιστα, τα παιδιά θα βρεθούν πίσω από τον μπερντέ για να παίξουν σαν αληθινοί καραγκιοζοπαίκτες!.