Ο Λιονέλ Μέσι ήταν για ακόμα μια φορά ο νικητής της Χρυσής Μπάλας, επικρατώντας του Βίρτζιλ Φαν Ντικ με μόλις επτά ψήφους. Ο Κριστιάνο Ρονάλντo τερμάτισε τρίτος με το δίδυμο της Λίβερπουλ Σάντιο Μανέ και Μοχάμεντ Σαλάχ να συμπληρώνουν τις πέντε πρώτες θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το αστέρι της Μπαρτσελόνα πήρε 686 ψήφους, ενώ ο αμυντικός της Λίβερπουλ Βίρτζιλ Φαν Ντάικ πήρε 679. Ο εκπρόσωπος της Αγγλίας στην ψηφοφορία, Χένρι Χειμς των Τάιμς, ψήφισε τον Φαν Ντικ ως την πρώτη του επιλογή, με τους Μέσι, Ρονάλντο, Στέρλινγκ και Άλισον να είναι οι υπόλοιπες επιλογές του. Από τους 30 κορυφαίους, ο Ντόνι Φαν ντε Μπικ, ο Φέλιξ και ο Μαρκίνιος, δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν ούτε μια ψήφο.

Ο Μέσι που είχε να πάρει το βραβείο από το 2015, δήλωσε: «Αυτή είναι η έκτη Χρυσή Μπάλα μου. Είναι μια εντελώς διαφορετική στιγμή για μένα την οποία χάρηκα με την οικογένεια και τα παιδιά μου. Όπως είπε η γυναίκα μου, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε, αλλά πρέπει πάντα να δουλεύουμε για να βελτιωθούμε. Είμαι πολύ τυχερός, είμαι ευλογημένος.

Ωστόσο, έχω να ζήσω πολλά και όμορφα χρόνια μπροστά μου. Ο χρόνος τρέχει γρήγορα και γι’ αυτό θέλω να απολαύσω το ποδόσφαιρο και την οικογένειά μου”.

Πηγή: bwin στοίχημα

Το παραπάνω infographic απεικονίζει τα πρόσφατα στατιστικά του Λιονέλ Μέσι στο Τσάμπιονς Λιγκ, που δικαιολογούν την επιλογή του ως νικητή της Χρυσής Μπάλας για έκτη φορά στην καριέρα του.

Κι όσο για το πώς ψήφισε η Ελλάδα; Σίγουρα πρωτοτύπησε, όμως, η πρωτοτυπία της αυτή δεν αφορούσε την πρώτη ψήφο της που πήγε στον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, έναν παίκτη που προτίμησαν πολλές χώρες. Η επόμενη ψήφος μας πήγε στον Ρονάλντο – ο οποίος δεν παραβρέθηκε καν στην εκδήλωση – η τρίτη κατά σειρά ψήφος πήγε στον Μέσι, ενώ ο Σον ήταν η επιλογή που προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη, αφού ο Κορεάτης είχε μια χρονιά με πολλές απουσίες.

Ωστόσο, ο Εντέν Αζάρ, εξέφρασε ξεκάθαρα την προτίμησή του στους Μανέ, Σαλάχ και Φαν Ντάικ, ως πρώτες του επιλογές για την κατάκτηση της  φετινής Χρυσή Μπάλας.

«Θα έδινα τη Χρυσή Μπάλα σε έναν παίκτη της Λίβερπουλ. Σε έναν από τους Μανέ, Σαλάχ και Φαν Ντάικ. Το αξίζουν και οι τρεις. Εάν ο Μανέ είχε κατακτήσει το Κόπα Άφρικα, δεν θα υπήρχε καμία αμφιβολία. Θα ήταν ωραίο αν το κέρδιζε. Ή και ο Σαλάχ που είναι φίλος μου. Θα ήταν καλό για το ποδόσφαιρο της Αφρικής και της Αγγλίας», είπε σε σχετικές δηλώσεις του ο Βέλγος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης.