Στο ενδεχόμενο αποστολής τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, στην απόπειρα της Άγκυρας να δημιουργήσει τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στις κινήσεις της ελληνικής διπλωματίας, αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Το πρόβλημα είναι ότι (ο Ερντογάν) έχει παροξύνει την απειλητική του στάση και προσπαθεί με τρόπο περίπου απειλητικό να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Και υπογράμμισε ότι η Αθήνα, με τις διπλωματικές κινήσεις της, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια «πολύ εντυπωσιακή διπλωματική περιχαράκωση και απομόνωση της Τουρκίας», αλλά και ότι οι τουρκικές ενέργειες αποδοκιμάζονται από διεθνείς οντότητες και από κράτη της ανατολικής Μεσογείου.

Η Ανατολική Μεσόγειος, σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, είναι μια περιοχή με μεγάλο ενδιαφέρον από γεωστρατηγικής απόψεως, αλλά και στους τομείς του εμπορίου και της ενέργειας.

Δεδομένου ότι η Τουρκία παύει πλέον να απειλεί μόνο την Ελλάδα, αν αυτό αναδειχθεί σωστά, μπορεί να είναι «και ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της (Τουρκίας), που θα οδηγήσουν σε εξελίξεις θετικότερες για εμάς».

Όσον αφορά την επίσκεψη του προέδρου του λιβυκού κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο Κωνσταντίνος Τασούλας ανέφερε ότι στόχο είχε «να καταλάβουμε ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά», η οποία είναι κατά της συμφωνίας Ερντογάν – Λιβύης, «όχι γιατί είναι βλαπτική για την Ελλάδα, αλλά γιατί είναι βλαπτική για την ίδια τη Λιβύη».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αποστολής τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων απάντησε ως εξής: «Ατύπως φοβούμαι έχει στείλει ήδη» και πυρομαχικά και παραστρατιωτικές ομάδες. «Παραστρατιωτικές οργανώσεις δρουν στην Τρίπολη υποστηρίζοντας την κυβέρνηση».