Την διενέργεια ντόπινγκ κοντρόλ από το ΕΣΚΑΝ σε ποδοσφαιριστές του Βόλου ζήτησε επισήμως με επιστολή του ο Ολυμπιακός. Συγκεκριμένα η ερυθρόλευκη ΠΑΕ ζητά από το ΕΣΚΑΝ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που του χορηγεί ο νόμος να διενεργήσουν εκτεταμένο έλεγχο ντόπινγκ κοντρόλ σε οχτώ παίκτες της ομάδας του Βόλου.

Μάλιστα τονίζει στην επιστολή πως αν υπάρχει οικονομική αδυναμία θα αναλάβει ο Ολυμπιακός το κόστος. Επίσης στην επιστολή τονίζεται με νόημα πως αν υπάρξει άρνηση τότε ο Ολυμπιακός επιφυλάσσεται για την  άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος του.

Ο Ολυμπιακός με την κίνηση αυτή δεν ζητά τίποτα παραπάνω από ότι συνέβη όταν ο ΠΑΟΚ έστειλε αίτημα στο ΕΣΚΑΝ για ντόπινγκ κοντρόλ πριν το ντέρμπι στο Καραισκάκη. Τότε από το ΕΣΚΑΝ είχαν σπεύσει να κάνουν έλεγχο και στις δύο ομάδες δύο 24ωρα πριν την σέντρα. Τώρα οφείλει το ΕΣΚΑΝ να κάνει το ίδιο ακριβώς για την ομάδα του Βόλου μετά το επίσημα αίτημα του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά η επιστολή του Ολυμπιακού στο ΕΣΚΑΝ

«Την προσεχή Κυριακή, 22.12.2019, (ώρα 17:15), διεξάγεται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου και στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Superleague 1 ο αγώνας μεταξύ της ομάδας μας και της γηπεδούχου Π.Α.Ε. ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ.

Ενόψει του συγκεκριμένου αγώνα και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που σας χορηγεί ο νόμος, σας καλούμε όπως πριν την διεξαγωγή της αναμέτρησης διενεργήσετε εκτεταμένο έλεγχο doping σε τουλάχιστον οχτώ (8) ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου που πρόκειται να αγωνιστούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Σας γνωστοποιούμε ότι εφόσον υφίσταται οικονομική αδυναμία από πλευράς σας για την διενέργεια των συγκεκριμένων ελέγχων προτιθέμεθα να αναλάβουμε το κόστος της διεξαγωγής αυτών .

Τέλος, και σε περίπτωση άρνησής σας, επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας».