Για τον ρόλο της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στην υπόθεση Novartis αναφέρθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το μόνο που έχει κάνει είναι μια τρύπα στο νερό».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής φέρεται να είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Απορώ γιατί η κα Τουλουπάκη παραμένει σε αυτή την υπόθεση. Από την πρώτη στιγμή λέω ότι αν θέλετε να βρείτε άκρη στην υπόθεση Νοβάρτις, διώξτε την κα Τουλουπάκη. Είναι ανεπαρκής. Το έλεγα πολύ πριν της ανανεώσουν τη θητεία της. Το έγραψα σε υπόμνημά μου με στοιχεία. Απέκρυψαν όμως από το Συμβούλιο τα στοιχεία εναντίον της και ανανεώθηκε η θητεία. Το μόνο που έχει κάνει η κα Τουλουπάκη στη Νοβάρτις είναι μια τρύπα στο νερό».

Ο κ. Αγγελής σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες αναφέρθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας τα εξής:

«Η αντικατάσταση της κας Τουλουπάκη τέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Δεν το έκανε ποτέ ο Τσίπρας γιατί στην κυβέρνηση υπήρχαν δύο γραμμές: Μία του Ρασπούτιν που έλεγε ότι με αυτή την τακτική – να στηρίζουμε δηλαδή την Τουλουπάκη και με το σκάνδαλο με πολιτικούς – θα πάρουμε επιπλέον 3%. Η δεύτερη γραμμή ήταν των Καλογήρου – Τζανακόπουλου που έλεγε ότι θα καταστραφούμε».

Σε συζήτησε που είχε με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κολογήρου, ο κ. Αγγελής φέρεται να είπε τα εξής:

«Όταν συζήτησα με τον Υπουργό Καλογήρου για αντικατάσταση της Τουλουπάκη μου είπε ότι αντί να διώξει ο Πρωθυπουργός την Τουλουπάκη θα διώξει τον Ρασπούτιν στον επόμενο ανασχηματισμό».