Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνησης ανοίγοντας όλα τα κρίσιμα θέματα από το βήμα εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Ανασυγκρότηση της Προοδευτικής Παράταξης.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για παθητική και αμήχανη εξωτερική πολιτική, για εφαρμογή μνημονιακών πολιτικων με στόχο την εξυπηρέτηση μιας οικονομικής ολιγαρχίας που πάσχει από ανίατο παρασιτισμό, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει για «καταπίεση και προσβολές νέων παιδιών που ξεγυμνώνονται με πρωτοφανή τρόπο από τους πραιτωριανούς του δόγματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, νόμου και τάξης».

Για την αντίσταση και την καταπολέμηση όλων αυτών είναι «επιβεβλημένη η συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Επιχειρούμε να μετασχηματίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μαζικό, ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα το οποίο θα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε κάνει σημαντικά και θαρραλέα βήματα, παρά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζει πάντοτε ένα τέτοιο δύσκολο εγχείρημα. Προχωρήσαμε στην συγκρότηση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) και εγκρίναμε τη νέα διακήρυξη και με ανοιχτό δημοκρατικό κάλεσμα ένταξης στις γραμμές μας ξεκινήσαμε μια μεγάλη πορεία προς τους πολίτες, ώστε να δημιουργήσουμε μια νέα αδιαμεσολάβητη σχέση με την κοινωνία σήμερα έχουμε ανάγκη από μια νέα αριστερά».