Τις εξελίξεις με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και την τουρκική προκλητικότητα σχολιάζει στο κεντρικό δελτίο του One Channel, ο διευθυντής στην εφημερίδα «Τα Νέα», Γιώργος Μαντέλας.

Για το αρχικό «πάγωμα» των ΜΟΕ από την ελληνική πλευρά και την αλλαγή στάσης μερικές ώρες αργότερα, σχολιάζει πως «δε δίνει την καλύτερη εικόνα για την ελληνική πλευρά. Το γεγονός ότι κάτι ανακοινώνεται και μετά παγώνει, δείχνει ότι υπάρχει ένα κενό. Κάπου χάθηκαν στην μετάφραση. Πρέπει ο υπουργός Άμυνας να έδωσε εντολή να πάρουν κάποια μέτρα και εκεί υπήρξε παρερμηνεία. Τελικά με παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου, αναιρέθηκε και έχουμε το τελικό αποτέλεσμα. Σε επίπεδο εντυπώσεων χάνεται το παιχνίδι. Όμως η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν θα είναι παιχνίδι ουσίας παρά εντυπώσεων».

Σχετικά με το ότι η ατζέντα της συζήτησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Λονδίνο θα είναι διευρυμένη, ο δημοσιογράφος τονίζει ότι «αυτό αργά ή γρήγορα θα γινόταν. Και ήταν στο σχεδιασμό του πρωθυπουργού κάποια στιγμή να κάτσει να τα συζητήσει όλα με την Τουρκία. Όμως οι εξελίξεις έτρεξαν πολύ γρήγορα και φτάσαμε στο σημείο να αμφισβητείται η υφαλοκρηπίδα στα ελληνικά νησιά και κυρίως στην Κρήτη».

Ακόμα, ο Γιώργος Μαντέλας, υποστηρίζει την ανάγκη, πέραν της «διεθνοποίησης» των τουρκικών προκλήσεων σε βάρος της χώρας μας, να μπορέσει η Ελλάδα «να λειτουργήσει αποτρεπτικά στα τετελεσμένα που πάει να δημιουργήσει η Τουρκία. Και να προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα».

Πηγή: onetv.gr