Γρίφος είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τη ψήφο των ομογενών, το οποίο κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών, χθες, Δευτέρα, το βράδυ.

Η εικόνα ενδεχομένως να ξεκαθαρίσει στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, όπου στην κλειστή συγκέντρωση των βουλευτών θα πέσουν στο τραπέζι όλα τα θέματα, με επίκεντρο το ζήτημα της αντιπολιτευτικής τακτικής, αλλά και πιθανότητα να ακουστούν οι προβληματισμοί για τα εσωκομματικά.

Δεν αποκλείει τη ψήφιση του νομοσχεδίου

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ρίξει τις γέφυρες για τη ψήφιση του νομοσχεδίου των αποδήμων, σε μία προσπάθεια να μην παρουσιάσει πάλι την εικόνα της κοινοβουλευτικής απομόνωσης, όπως συνέβη προ εβδομάδων με το συνταγματικό άρθρο για την ψήφο των ομογενών, το οποίο ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές από την Κουμουνδούρου, αναφέρουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα μελετήσει προσεκτικά το σχέδιο νόμου και στη συνέχεια θα διατυπώσει τη θέση της.

Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πετάξει τα βέλη του προς την κυβέρνηση, ενώ αναμένεται να αναφερθεί και στα ελληνοτουρκικά.

Αναφορές θα κάνει και στα εσωκομματικά, μετά και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις 11.30 π.μ.