Ελβετική βοήθεια στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ελβετικής Basler Zeitung «η Ελβετία εξετάζει την εντατικοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας» και στο πλαίσιο αυτό την στήριξη της Ελλάδας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού

Ο Ελβετός υφυπουργός μετανάστευσης Μάριο Γκάτικερ θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ελβετικής Basler Zeitung «η Ελβετία εξετάζει την εντατικοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας» και στο πλαίσιο αυτό την στήριξη της Ελλάδας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Στο περιθώριο της συνόδου των υπ. Εσωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μάριο Γκάτικερ, υφ. Μετανάστευσης εξέφρασε στον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Κουμουτσάκο την προθυμία της χώρας του για βοήθεια.

Όπως ανέφερε ο Μ. Γκάτικερ,η Ελλάδα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, για την Ευρώπη αλλά και για την Ελβετία και δήλωσε ότι «τα εξωτερικά σύνορα των χωρών, που βρίσκονται υπό την προσφυγική πίεση, πρέπει να υποστηρίζονται».

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η Ελβετία «είναι έτοιμη να πράξει περισσότερα σε όλους τους τομείς» δίνοντας έμφαση στις διαδικασίες ασύλου, συνδράμοντας ειδικότερα με τεχνογνωσία.

Δήμητρα Κυρανούδη

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk