• Αναζήτηση
  • Νουντλς με γαρίδες και λαχανικά

    Η συνταγή γίνεται και με φρέσκες γαρίδες, απλώς αυξάνεται ο χρόνος προετοιμασίας.

    Food styling: Ηλίας Δεμιρτζόγλου Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

    Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 12΄

    Υλικά (για 4 μερίδες)

    16 γαρίδες μεγάλες κατεψυγμένες, καθαρισμένες

    500 γρ. νουντλς χοντρά

    100 γρ. μανιτάρια λευκά, σε λεπτά μπαστουνάκια

    2 πιπεριές χρώματος της αρεσκείας μας, σε λεπτά μπαστουνάκια

    1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

    3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

    1/2 σκελίδα σκόρδο

    50 ml σάλτσα σόγιας

    λίγο ελαιόλαδο για σοτάρισμα

    Διαδικασία

    Βράζουμε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τα νουντλς και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.  Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε για 1 – 2 λεπτά. Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας και προσθέτουμε τα νουντλς με ελάχιστο από το νερό τους. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

     

     

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk