Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 12΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

16 γαρίδες μεγάλες κατεψυγμένες, καθαρισμένες

500 γρ. νουντλς χοντρά

100 γρ. μανιτάρια λευκά, σε λεπτά μπαστουνάκια

2 πιπεριές χρώματος της αρεσκείας μας, σε λεπτά μπαστουνάκια

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1/2 σκελίδα σκόρδο

50 ml σάλτσα σόγιας

λίγο ελαιόλαδο για σοτάρισμα

Διαδικασία

Βράζουμε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τα νουντλς και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.  Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε για 1 – 2 λεπτά. Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας και προσθέτουμε τα νουντλς με ελάχιστο από το νερό τους. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.