Η πρόεδρος της «Ελλάδας 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου (φωτογραφία) είναι από την Πέμπτη και πάλι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας. Μετά την ανάληψη των νέων της καθηκόντων και τις ενστάσεις που ορισμένοι προέβαλαν ότι δεν μπορεί να ηγείται αυτής της προσπάθειας όσο είναι φορολογικός κάτοικος Ελβετίας, έκανε τα χαρτιά της και πλέον θα φορολογείται ξανά στην Ελλάδα.

***

Οταν ο Τσίπρας κλείστηκε μέσα στο Μαξίμου

Σας έχω νέα από την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη, όπου εκτός από τη χαλαρή παρουσία του σε μπαρ της πόλης (και τις selfies με νεαρούς) έκανε κάτι που σπανίως τον διακρίνει: αυτοκριτική! Συγκεκριμένα, σε ανοιχτή συζήτηση με φίλους του κόμματός του παραδέχθηκε ότι ήταν κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου, κάτι που του το έλεγε συχνά η τότε αντιπολίτευση, αλλά και οι σύντροφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ακόμα κι εγώ ήμουν κλεισμένος στα κυβερνητικά κτίρια αντιμετωπίζοντας δύσκολες καταστάσεις αλλά και δύσκολες αποφάσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξει έλλειμμα στην επαφή με τους πολίτες» είπε.

***

Χαρακτήρισε μάλιστα απαράδεκτο «ένα κόμμα του 32% να έχει οργανωτική δομή που αντιστοιχεί σε κόμμα του 3%», καλώντας τον κόσμο να πάει και να γίνει μέλος. Κατά τα άλλα, ισχυρίστηκε ότι δεν τον απασχολεί «το πώς θα ξαναγυρίσουμε στις καρέκλες της εξουσίας, γιατί εμείς δεν γεννηθήκαμε σε αυτές». Ας μου επιτραπεί ότι αυτό το «εμείς δεν γεννηθήκαμε για τις καρέκλες» είναι κάπως υπερβολικό. Διότι για την καρέκλα της εξουσίας υπέγραψαν μνημόνιο, συνεργάστηκαν με τους ΑΝΕΛ ή έκαναν μεταγραφές στελεχών (προκειμένου να διατηρήσουν την ισχνή πλειοψηφία που είχαν όταν αποχώρησαν οι ΑΝΕΛ) από το ΠαΣοΚ.

***

 Ποτέ δεν είναι αργά για σκάκι, σύντροφε Αλέξη

 Λένε οι ειδικοί ότι όσο πιο νωρίς μάθεις σκάκι τόσο καλύτερος σκακιστής γίνεσαι. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αρχίζει να μαθαίνει σκάκι στα 45 του. Ισως να μη μάθαινε ποτέ εάν δεν άρχιζε μαθήματα και ο γιος του. Το αποκάλυψε ο ίδιος μετά το συμβολικό δώρο-βιβλίο που έλαβε από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Επειδή ο πανεπιστημιακός είναι λάτρης του σκακιού ο ίδιος, προσέφερε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα βιβλίο για το σκάκι λέγοντας ότι με αυτό μεγάλωσαν πολλές γενιές νέων σκακιστών: Και ιδού τι απάντησε ο κ. Τσίπρας: «Δεν είναι τυχαίο που μου δίνετε αυτό το βιβλίο, γιατί υπό μία έννοια χρειάζεται στην πολιτική γιατί πρέπει να προβλέπουμε τις κινήσεις» απάντησε χαμογελώντας ο κ. Τσίπρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι το βιβλίο θα του χρησιμεύσει για τα μαθήματα σκακιού που έχει ξεκινήσει με τον γιο του!

***

Οταν το Germany συνορεύει με το Greece

Πολυπληθής μαθαίνω πως θα είναι η ελληνική αντιπροσωπεία στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ την προσεχή εβδομάδα. Πέραν του Πρωθυπουργού, θα παραστούν οι υπουργοί Αδωνις Γεωργιάδης, Κ. Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης καθώς και όλοι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης, το κόμμα του οποίου έχει τη μεγαλύτερη εκλογική δύναμη σε όλη την Ευρώπη, θα έχει επαφές με πολλούς ηγέτες, και βεβαίως με την κυρία Μέρκελ, αφού στη Σύνοδο κάθονται δίπλα δίπλα (λόγω ονομάτων, Germany και Greece).

***

Γιατί δεν έγινε υπουργός ο Τραγάκης

 Είναι ο αρχαιότερος βουλευτής όχι μόνο της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. Συμπλήρωσε 36 χρόνια βουλευτής και έχει εκλεγεί 14 φορές. Πρόκειται για τον Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος είχε μια απορία: «Πώς είναι δυνατόν» έλεγε «τόσα χρόνια βουλευτής και δεν έγινα ποτέ ούτε υπουργός ούτε υφυπουργός;». Αυτή την απορία την έλεγε σε συνομιλητές του στη Βουλή, αλλά την απάντηση την έδωσε μόνος του: «Ξέρετε γιατί δεν έγινα ποτέ υπουργός; Επειδή ουδέποτε θέλησα να στερηθώ την ανεξαρτησία μου».

***

Τα «γαλάζια» αιτήματα

Δεν ξέρω τι θα πουν εάν το μάθουν αυτό οι άλλοι υπουργοί, αλλά εκείνο που έμαθα είναι ότι ο κ. Τραγάκης μπορεί να μην έγινε ποτέ υπουργός, αλλά το πολιτικό του γραφείο κατακλύζεται καθημερινώς από εκατοντάδες αιτήματα, τα οποία και τα έχει κατηγοριοποιήσει: το 80% είναι για δουλειά ή για διορισμό και το υπόλοιπο 20% για κλήσεις, μεταθέσεις φαντάρων και εξεύρεση κρεβατιού σε νοσοκομεία. Υπάρχουν, έλεγε, και παράξενα και μη νόμιμα ρουσφέτια, όπως ένας απόφοιτος Δημοτικού που ήθελε πλαστό πτυχίο για να διοριστεί… πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής.

***

Η Φώφη στη Λάρισα και στη Λαμία

Στη Λάρισα θα βρεθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Θα παραστεί στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου της βουλευτού Λάρισας  Ευαγγελίας Λιακούλη, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 7.30 μ.μ. επί της οδού Μανωλάκη 9-11. Η κυρία Λιακούλη εξελέγη βουλευτής με το σύνθημα «Εγώ είμαι εδώ», θέλοντας να πει ότι δεν άλλαξε ποτέ κόμμα. Εν συνεχεία η κυρία Γεννηματά θα μεταβεί στη Λαμία για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών.