Καλεσμένος στην εκπομπή One Line βρέθηκε ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ένας από τους κεντρικούς ομιλητές στην πολύ σημαντική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο μίας σειράς εκδηλώσεων για τον έναν αιώνα ζωής των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Στην σπουδαία εκδήλωση με τη σφραγίδα των εφημερίδων «ΒΗΜΑ» και «ΝΕΑ» με τίτλο «Οι Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων» με αντικείμενο τον προεπαναστατικό διαφωτισμό και τον Ηπειρωτικό Ευεργετισμό, στην πνευματική ζωή των Ιωαννίνων και την κληρονομιά των μεγάλων σχολών των πόλης, παραβρέθηκε ως ομιλητής ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και επισήμανε ότι δεν πρέπει να χαθεί αυτή «η μοναδική ευκαιρία αναστοχασμού της κατάστασης μας για την εθνική επιβίωση που δεν είναι δεδομένη.

»Όπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, ο εορτασμός των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, βοηθά πολύ σε μία εθνική αυτογνωσία μέσα σε μία κοινωνία με διαβρωμένους θεσμούς, με φόντο τις νέες γεωπολιτικές εξελίξεις που αλλάζουν τις δυναμικές στις διεθνείς σχέσεις σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, «ώστε να δημιουργηθούν νέες συνειδήσεις, νέες πεποιθήσεις χωρίς διάθεση για εθνικούς ναρκισσισμούς».

O Αλ. Παπαδόπουλος μιλώντας τώρα για τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε πως αν και σαφώς υπάρχει αλλαγή της ατμόσφαιρας όσον αφορά στο μέλλον της οικονομίας της χώρας, έπειτα από την κυβερνητική αλλαγή, ωστόσο ο ίδιος δήλωσε πως φοβάται «ότι θα μείνουν τα πράγματα στην αλλαγή ατμόσφαιρας» εκφράζοντας τις ενστάσεις του γύρω από το νέο κυβερνητικό φορολογικό σχέδιο.

Πηγή: Onetv.gr