Με κάρτα η είσοδος στα ΑΕΙ

Τι αναφέρει ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου για την περιφρούρηση

Νέα μέθοδο φύλαξης των ΑΕΙ αναζητάει η κυβέρνηση, ώστε να σταματήσουν φαινόμενα όπως οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια, αλλά και οι βιαιοπραγίες εντός πανεπιστημιακών χώρων. Σ’ αυτή την «αναζήτηση» επανέρχεται η συζήτηση περί κάρτας εισόδου στα ΑΕΙ, κάτι που άλλωστε δηλώνουν ανοικτά κυβερνητικά στελέχη, θέτοντας ως προϋπόθεση ωστόσο το να λάβουν σχετική πρωτοβουλία για το θέμα οι διοικήσεις των ανώτατων Ιδρυμάτων.

Πάντως το υπουργείο Παιδείας, όπως είναι γνωστό, συντάσσει νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο θα παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του χρόνου και στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλα τα αντίστοιχα θέματα.

Η «κάρτα εισόδου» στα ΑΕΙ αποτελεί μια πρόταση που επανέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να εφαρμοστεί σε μικρά πανεπιστήμια, ωστόσο αποτελεί μια πιο δύσκολα εφαρμόσιμη πολιτική για εκείνα που έχουν μεγάλα κάμπους. Και βεβαίως συνδυάζεται με επαρκή φωτισμό τις βραδινές ώρες των πανεπιστημιακών χώρων και «άνοιγμά» τους σε περιόδους Σαββατοκύριακων ή αργιών στην τοπική κοινωνία με τη μορφή εκδηλώσεων ή επιστημονικών συναντήσεων.

  • Τι αναφέρει ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου για την περιφρούρηση
  • Τι ισχύει για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες
  • Πώς θα σταματήσουν φαινόμενα όπως οι καταλήξεις

Διαβάστε αναλυτικά στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» της Τρίτης 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk