Γαύρος με ούζο και μάραθο

Αρωματικός, εξαίσιος και έτοιμος σε 20 λεπτά.

food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

 

 Προετοιμασία 10’, Μαγείρεμα 10’,

Υλικά (για 4 μερίδες)

1 κιλό γαύρο

100 γρ. ελαιόλαδο

1 καυτερή πιπεριά, κατά προτίμηση πράσινη

1 κουταλιά σούπας μουστάρδα

1 σφηνάκι ούζο

10 κοτσανάκια μάραθο ψιλοκομμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Κόβουμε τα κεφάλια από τους γαύρους, καθαρίζουμε τα εντόσθιά τους, ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και τους στραγγίζουμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα στρώνουμε τα ψάρια περιμετρικά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, ολόκληρη την πράσινη καυτερή πιπεριά και λίγο νερό, ίσα που να τα σκεπάσει.

Λιώνουμε τη μουστάρδα μέσα στο ούζο και περιχύνουμε το φαγητό. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να απορροφήσουν το νερό, περίπου 10 λεπτά. Λίγο προτού αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το μάραθο.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk