• Αναζήτηση

Κρέμα λεμονιού

Σερβίρουμε θρυμματίζοντας στην επιφάνεια κάθε κρέμας ένα μπισκότο βρόμης.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη. Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 2½ ώρες 

Υλικά (για 2 μερίδες)

200 γρ. κρέμα γάλακτος

150 γρ. ζάχαρη άχνη

60 γρ. χυμός λεμονιού

Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

Διαδικασία

Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη για 3 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα για 30 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο να κρυώσουν καλά (για 2 ώρες).

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk