• Αναζήτηση
  • Κρέμα λεμονιού

    Σερβίρουμε θρυμματίζοντας στην επιφάνεια κάθε κρέμας ένα μπισκότο βρόμης.

    Food styling Καρολίνα Δωρίτη. Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

    Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 2½ ώρες 

    Υλικά (για 2 μερίδες)

    200 γρ. κρέμα γάλακτος

    150 γρ. ζάχαρη άχνη

    60 γρ. χυμός λεμονιού

    Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

    Διαδικασία

    Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη για 3 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα για 30 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο να κρυώσουν καλά (για 2 ώρες).

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk