Χωρίς καμιάν αμφιβολία, οι τυφλοί κανονιοβολισμοί εναντίον αμάχων Κούρδων, ανδρών και γυναικοπαίδων, από τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής στη Συρία, συνιστούν εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας, με βασικούς υπόλογους ή και υπόδικους ενώπιον του Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, τον Ερντογάν και τους στρατιωτικούς επιτελείς του.

Με το ίδιο αυτό σκεπτικό της ποινικής δίωξης θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί, ως κριτέος ενώπιον του ίδιου Δικαστηρίου και ο Ντόναλντ Τραμπ, γιατί άνοιξε το πράσινο φως για την εισβολή αυτή, στον Ερντογάν.

Τα εγκλήματα της φονικής επίθεσης κατά αμάχων αλλά και οι βασανισμοί,   γιατί όχι και οι εν ψυχρώ φόνοι Κούρδων αιχμαλώτων, όλα αυτά τα θηριώδη έκτροπα της εισβολής στη Συρία είναι ήδη βεβαιωμένα σε μαγνητοσκοπημένα ντοκουμέντα, που έχουν μεταδοθεί ανά την Υφήλιο.

Μαζί με τα ντοκουμέντα αυτά, όταν τελικά οι υπόλογοι και υπόδικοι καθήσουν στο εδώλιο του Δικαστηρίου της Χάγης, θα παρελάσουν και αμέτρητοι αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες της τουρκικής θηριωδίας, αντιστρέφοντας έτσι τον θρασύδειλο ισχυρισμό του Ερντογάν, ότι η εισβολή αυτή έγινε για την καταστολή τρομοκρατικών ενεργειών κατά της Τουρκίας. Έτσι, πραγματικοί τρομοκράτες θα αποδειχθούν, από τα ίδια τα γεγονότα, οι εισβολείς που εξαναγκάζουν, με τις κάνες τους στους κροτάφους, τους αμάχους, να εγκαταλείπουν τις εστίες τους, για να καταλήξουν, μέσω των ακριβοπληρωμένων διακινητών προσφύγων, ικέτες πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα.

Επιπλέον, μια ακόμη αδιάσειστη απόδειξη της κατατρομοκράτησης των Κούρδων της Συρίας από τους Τούρκους εισβολείς, είναι το γεγονός του ανοίγματος των Συριακών φυλακών υψίστης ασφαλείας, από τις οποίες αποφυλακίστηκαν πάνω από 1.000 τρομοκράτες τζιχαντιστές, οπαδοί του ISIS, του “Ισλαμικού κράτους” με το οποίο, σύμφωνα με αρκετές ενδείξεις, διατηρούσε σχέσεις το καθεστώς του Ερντογάν. Τώρα, οι επίσημες και όχι οι λεγόμενες ψευδοανταρτικές δυνάμεις της Συρίας έχουν ήδη συμμαχήσει με τους Κούρδους, για την εκδίωξη των Τούρκων Εισβολέων από την συριακή επικράτεια.

Ποιος άραγε αποφυλάκισε τους αδίστακτους σφαγείς τζιχαντιστές: Ο Ερντογάν, που θεωρεί ως μοναδικούς τρομοκράτες στη Συρία τους Κούρδους πατριώτες και όχι φυσικά τον ISIS, ή μήπως ο Άσαντ, οι δυνάμεις του οποίου εξουδετέρωσαν τους τζιχαντιστές και τελικά τους φυλάκισαν;

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι υπάρχουν “αρκετά ράμματα για τη γούνα” του Τούρκου νεο-σουλτάνου και των υποτακτικών του επιτελών και ότι επιπλέον άμοιρος ευθυνών δεν είναι και ο Ντόναλντ Τραμπ, φυσικά με το ελαφρυντικό της πολιτικής του ελαφρότητας και των άκομψων διπλωματικών ακροβατισμών. Και μάλιστα σε εποχή κατά την οποία επιτεύχθηκε, μια έστω και φαινομενικά, αναβάθμιση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας.

Ο γράφων δεν τρέφει την αυταπάτη, ότι η σπάθη και όχι ο ζυγός της Θέμιδος της θεάς της Δικαιοσύνης θα οδηγήσει στο εδώλιο της Χάγης τον Ερντογάν και τους επιτελείς του, οσοδήποτε και αν βοά η Κοινή Γνώμη ότι το Δικαστήριο της Χάγης έπαψε να επιδεικνύει αυστηρότητα και ευθυκρισία ανάλογη προς εκείνη του Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης το 1945.

Ωστόσο, πιστεύω ότι στου κουφού την πόρτα δεν πρέπει να πάψουμε να βροντάμε, γιατί η ίδια η εισαγγελική αρχή του ίδιου αυτού Δικαστηρίου, ομολόγησε, ότι το Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν ούτε είχε ούτε χρησιμοποίησε ποτέ όπλα μαζικής καταστροφής. Και όμως ο Σαντάμ Χουσεΐν απαγχονίστηκε, ενώ ο Τζωρτζ Μπους, με τον πρωτεξάδελφό του αγγλοσάξωνα Τόνι Μπλερ, αιματοκύλισαν και ισοπέδωσαν ατιμώρητοι το Ιράκ!

Και το χειρότερο: Στο αραβικό έθνος από τις ίδιες δυνάμεις των δυτικών νεο-σταυροφόρων διαλύθηκαν οι σημαντικότερες συνιστώσες του (Λιβύη, Ιράκ, Λίβανος) με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και συμπεριφορά κατά το πλείστον υποδειγματική εντός της Διεθνούς Κοινωνίας.

Αλήθεια, από ποιους θαυματοποιούς της δυτικής συμμαχίας καλύφθηκε το κενό εξουσίας στις άλλοτε ειρηνικές και ευημερούσες αυτές χώρες;