Το μικρό προβάδισμα, που είχε στα προγνωστικά, το επιβεβαίωσε και στην πράξη ο Ολυμπιακός σήμερα στα Χανιά και νίκησε 4-1 τον Παναθηναϊκό στη μεγάλη αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών. Κάλυψε την ήττα από την ΑΕΚ, βρέθηκε στη 2η θέση και φυσικά παραμένει με αξιώσεις στο κυνήγι του τίτλου.

Ο επίσης διεκδικητής Παναθηναϊκός υπέστη την πρώτη ήττα φέτος, αποτέλεσμα που έστειλε την ΑΕΚ μόνη πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας. Για το σημερινό ντέρμπι ένας άλλος τίτλος θα μπορούσε να είναι ότι… «οι ξένοι του Ολυμπιακού επικράτησαν των Ελλήνων του Παναθηναϊκού», καθώς οι Πειραιώτες, πέρα από τους δύο Πορτογάλους, είχαν στη σύνθεσή τους και τον Τανβιριγιαβετσακούλ, το απόκτημα από την Ταϊλάνδη.

Από τις δύο πρώτες εθνικές κατηγορίες στο σημερινό πρόγραμμα ήταν μόνο η Α1 ανδρών με παιχνίδια σε Χανιά και Ορεστιάδα και από βαθμολογικής πλευράς ήταν πολύ σημαντική στις τελευταίες θέσεις και η νίκη της Βόχας επί της Φιλίας Ορεστιάδας.

Στην κλασική (όπως σε κάθε άθλημα) «μονομαχία» του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό το γερό ατού των Πειραιωτών ήταν και πάλι ο Πορτογάλος πρωταθλητής Ευρώπης Ζοάο Μοντέιρο κι από την άλλη οι Αθηναίοι έπρεπε να αναζητήσουν τις λύσεις κυρίως στα άλλα παιχνίδια.

Πράγματι ο αριστερόχειρας από την ιβηρική χερσόνησο έδωσε σχετικά εύκολα το προβάδισμα στην ομάδα του κι από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός αξιοποίησε μετά μόνο μία από τις ευκαιρίες του στα ατομικά ματς δεν γινόταν να διεκδικήσει πιο γερά τη νίκη. Το θετικό αποτέλεσμα ήρθε από τον αμυντικό Κωνσταντίνο Αγγελάκη κόντρα στον Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ.

Στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν και οι Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Σταματούρος. Στην τεχνική καθοδήγηση της ομάδας ήταν ο Γιώργος Χριστοφοράκης, ενώ τον Παναθηναϊκό κοούτσαρε ο Λευτέρης Μάκρας. Το ματς έγινε σε πολύ καλό κλίμα, μάλιστα πέρα από τους εκατοντάδες επισκέπτες στο διαδίκτυο τον παρακολούθησαν από κοντά περίπου 50 φίλοι του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 4-1:

Ζοάο Μοντέιρο-Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος 3-0 (11-6, 11-6, 11-5)

Ένιο Μέντες-Γιώργος Κωνσταντινόπουλος 3-1 (11-2, 10-12, 15-13, 11-4)

Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ-Κωνσταντίνος Αγγελάκης 1-3 (11-8, 7-11, 6-11, 9-11)

Μοντέιρο-Γ. Κωνσταντινόπουλος 3-0 (11-9, 11-7, 11-9)

Τανβιριγιαβετσακούλ-Κ. Κωνσταντινόπουλος 3-1 (14-12, 10-12, 11-7, 11-7)

Επίσης στο κλειστό γυμναστήριο του Κλαδισού ήταν πολύ σημαντική για την απευθείας παραμονή η νίκη του Α.Ο. Ταταύλα επί των Χανίων. Την ίδια ώρα η Πεύκη τα έδωσε όλα για την πρώτη νίκη κόντρα στον Ίφιτο, αλλά τελικά επικράτησε με 4-3 η ομάδα της Πάτρας και κράτησε το πλεονέκτημα για την κατάκτηση της 4ης θέσης.

Στην Ορεστιάδα και το νέο γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» η Α.Ε.Κ. δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να αυξήσει το σερί της, έστω και χωρίς να εμφανιστεί πλήρης. Έκαμψε τον άλλοτε πρωταθλητή Α.Σ. Πέρα με 4-2. Στο ντέρμπι για τις τελευταίες θέσεις η Ε.Α. Βόχας έκαμψε τη Φιλία Ορεστιάδας με 4-1 και σημείωσε την πρώτη νίκη στην ιστορία της στην Α1.

Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα της ημέρας στην Α1:

Στην Ορεστιάδα:

ΑΕΚ-Α.Σ. Πέρα 4-1

Ε.Α. Βόχας-Φιλία Ορεστιάδας 4-1

Στην Α1 ανδρών στα Χανιά:

Α.Ο. Πεύκης- Ίφιτος Πατρών 3-4

Α.Ο. Ταταύλα-Ο.Α. Χανίων 4-2

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 4-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ (σε 5 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. ΑΕΚ 12

2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ 11

-. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ 11

4. ΑΣ ΙΦΙΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ 10

5. ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ 9

6. ΑΣ ΠΕΡΑ 9

-. ΑΟ ΤΑΤΑΥΛΑ 9

8. ΕΑ ΒΟΧΑΣ 7

9. ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 6

-. ΑΟ ΠΕΥΚΗΣ 6