Για ένα παραδικαστικό κύκλωμα που στήθηκε και λειτούργησε για την υπόθεση Novartis μίλησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Είναι σαφές ότι η υπόθεση Novartis δεν είναι απλώς ένα μέρος του σκανδάλου στο νευραλγικό τομέα του φαρμάκου, αλλά αποτελεί και πολιτική σκευωρία. Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι στήθηκε και λειτούργησε ένα παραδικαστικό κύκλωμα, σκοτεινό, το οποίο γεννήθηκε στα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς, αλλά το υιοθέτησε, το στήριξε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Σημείωσε ακόμη πως «η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να μένει αμέτοχη μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις που αποτελούν πλήγμα στους θεσμούς και άρα στην ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Όλοι μας, όλη η ΚΟ θα συμβάλει ενεργά έτσι ώστε, στο πλαίσιο αυτής της Προανακριτικής, να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι όλης αυτής της σκοτεινής υπόθεσης. Να μην ξεχνάμε ότι οι πολίτες μας παρακολουθούν και μας κρίνουν αυστηρά».

Για την άρση ασυλίας Λοβέρδου

Σημειώνεται η ολομέλεια αποφαίνεται επί του αιτήματος άρσης ασυλίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση NOVARTIS. Την άρση ασυλίας του ζητά και ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος.

Σε σχέση με το αίτημα άρσης ασυλίας του κ. Λοβέρδου, παρενέβη νωρίτερα σήμερα στην Oλομέλεια, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα είναι απόλυτα αντίθετη με το αίτημα αυτό διότι είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του, αλλά επιπλέον είναι φανερό ότι υπάρχει και θέμα νομιμότητας όλης αυτής της διαδικασίας, και αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει και το προεδρείο της Βουλής και τα υπόλοιπα κόμματα», είπε η κ. Γεννηματά.

Λοβέρδος: Θα τους συντρίψω

O ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος, που μίλησε ενώπιον της Ολομέλειας, επανέλαβε «το ρητό και απερίφραστο» αίτημά του να αρθεί η ασυλία του.

«Δεν χρειάζομαι κανένα βουλευτικό ή υπουργικό προνόμιο. Θα συντρίψω τους σκευωρούς, με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, πρώην υπουργός, κατήγγειλε ότι στήθηκε ένα «άθλιο πολιτικό-παραδικαστικό ρασπουτινικό κύκλωμα, που οργάνωσε την πολιτική και ηθική εξόντωση δέκα πολιτικών προσώπων και, μέσω της καταστροφής τους, των πολιτικών τους κομμάτων».

«»Κατάδωσέ τους, μην τους φοβάσαι, δεν θα ξαναβγούν βουλευτές αυτοί, κατάδωσέ τους αλλιώς δεν θα ξαναδείς τα παιδιά σου», έλεγαν οι επίορκοι σε εκβιαζόμενο μάρτυρα, που δεν άντεξε να πει ψέματα για να μας καταστρέψει και τους αποκαλύπτει σήμερα. Δηλαδή, εκτελούνταν συμβόλαια πολιτικής, ηθικής και προσωπικής εξόντωσης με εντολές υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.