• Αναζήτηση
  • Φασολάκια λαδερά με καπόνι ή σκορπίνα

    Από τη στιγμή που θα βάλουμε το ψάρι στην κατσαρόλα αποφεύγουμε το ανακάτεμα για να μη σπάσει. Αν έχει περισσότερα υγρά, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά έτσι ώστε να εξατμιστούν.

    Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

    Προετοιμασία 15′, Μαγείρεμα 35′ – 40′

    Υλικά (για 3 – 4 μερίδες)

    5 – 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, τα λευκά, αλλά και τα τρυφερά πράσινα μέρη, ψιλοκομμένα

    80 ml ελαιόλαδο

    200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

    800 γρ. φρέσκα φασολάκια της αρεσκείας μας, πλυμένα και καθαρισμένα περιμετρικά από τις ίνες (αν έχουν),

    1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

    70 ml ούζο

    500 ml ζεστό νερό

    400 γρ. καπόνι ή σκορπίνα σε φιλέτο, κομμένα σε 4 κομμάτια

    ½ μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

    Τα φύλλα από 1/3 ματσάκι δυόσμου, ψιλοκομμένα

    Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Διαδικασία

    Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ξεκινάμε να σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια με 2 κ.σ. από το μετρημένο ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Τότε, προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα φασολάκια και την πάπρικα. Τα σοτάρουμε να γυαλίσουν και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.

    Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για 15 – 20 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει το ψάρι. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk