Στο Tallinn Digital Summit 2019 στην Εσθονία, θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης καθώς και ο Υφυπουργός για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 16 και αύριο, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Τι είναι το Tallinn Digital Summit;

Το Tallinn Digital Summit αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του χώρου του ψηφιακού μετασχηματισμού και της τεχνολογίας, στην οποία συμμετέχουν, αφού προσκαλεστούν, εκπρόσωποι κυβερνήσεων, οι οποίοι συνοδεύονται από διακεκριμένα στελέχη της έρευνας και της αγοράς στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών.

Ορίζεται ως σημείο αναφοράς και συνάντησης, που προσφέρει έφορο έδαφος για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών της ψηφιακής διακυβέρνησης, της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης διανοούμενοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες και μέλη της τεχνολογικής κοινότητας συζητούν για ζητήματα ψηφιακού μετασχηματισμού καθώς και των επιπτώσεων τους συνολικά στο ερευνητικό, επιχειρηματικό και πολιτικό πεδίο.

Στο Tallinn Digital Summit 2019 παρίστανται, μεταξύ άλλων, η καγκελάριος της Αυστρίας Brigitte Bierlein, η Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της Σουηδίας Ann Linde, ο Υπουργός Ψηφιοποίησης της Νορβηγίας Nikolai Astrup, ο Υπουργός για Κυβερνητικές Ψηφιακές Υπηρεσίες της Νέας Ζηλανδίας Kris Faafoi, ο επικεφαλής της Κρατικής Τεχνολογικής Υπηρεσίας της Σιγκαπούρης Kok Ping Soon, ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Υπουργείου Οικονομικών και Περιβάλλοντος της Ολλανδίας F.W. Vijselaar και ο Γενικός Γραμματέας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών, Δόμησης και Πατρίδας Günter Krings.

Η ελληνική αποστολή στο Tallinn Digital Summit

Επίσημη προσκεκλημένη της Εσθονικής κυβέρνησης είναι η ελληνική αποστολή, με πρόσωπα που έχουν διακριθεί για τις καινοτόμες ιδέες και πρακτικές στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι συγκεκριμένα οι: Θάνος Βερέμης, ιδρυτής κι εκπρόσωπος πολλών επιτυχημένων start ups, Αρίστος Δοξιάδης, εταίρος στο venture capital Big Pi, Νίκος Δρανδάκης, CEO της Beat Rideshare app, Ανδρέας Δρυμιώτης, σύμβουλος επιχειρήσεων στο χώρο της πληροφορικής και Γιώργος Τζιραλής, εταίρος στο Marathon VC.

Παράλληλα με την διοργάνωση, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Εσθονίας κ. Jüri Ratas και τον Εσθονό CIO (Chief Information Officer) κ. Siim Sikkut, όπου θα συζητήσουν για την διαδικασία ψηφιοποίησης που ακολούθησε η Εσθονία, την λειτουργία και τις προοπτικές του ψηφιακού κράτους.

Η δήλωση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέφερε σε δήλωσή του: «Η συμμετοχή μας στο Tallinn Digital Summit 2019 έχει παράλληλες στοχεύσεις. Πιστεύουμε ότι πρέπει να κατοχυρώσουμε για την χώρα μας μία θέση στο «τραπέζι» των ψηφιακών διεργασιών και να αναδείξουμε εγχώριες επιχειρηματικές ιστορίες επιτυχίας στον χώρο της τεχνολογίας.

Η διοργάνωση μας δίνει, επίσης, την ευκαιρία να συνδεθούμε με ομολόγους μας, να πραγματοποιήσουμε στοχευμένες συναντήσεις, να βρεθούμε δίπλα σε καινοτόμους της τεχνολογίας και να μάθουμε από την εμπειρία πιο προηγμένων χωρών. Έτσι, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε βέλτιστες πρακτικές που θα μας οδηγήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό.»