Για τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και τα πρωτογενή πλεονάσματα μίλησε μέσα από την εκπομπή One Line ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας.

Σύμφωνα με τον κ. Δήμα, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να απλοποιήσει τις διαδικασίες για το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας. «Σήμερα είχαμε την έγκριση της τελευταίας ΚΥΑ από την κεντρική υποδομή διοίκησης και αυτό που μένει είναι ο διαγωνισμός για το καζίνο» υπογράμμισε ο κ. Δήμας.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια ενώ υπήρχε αρκετός χρόνος για να έχει προχωρήσει η επένδυση του ελληνικού, η οποία θα δημιουργούσε έως 10 χιλιάδες θέσεις εργασίας και στην ολοκλήρωσή της πολλές περισσότερες χιλιάδες θέσεις» συμπλήρωσε.

«Στόχος στις αρχές του 2020 να μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό» είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ωστόσο, υπογράμμισε πως «δεν είναι μόνο το Ελληνικό, είναι πολλές επενδύσεις, τις οποίες προσπαθούμε να δούμε πως μπορούν να προσχωρήσουν τηρώντας όλες τις διαδικασίες, ώστε να μην υπάρχει καμία διοικητική παράβαση στον τρόπο που θα γίνουν».

Τέλος, κατέστησε σαφές πως «επειδή η Ελλάδα είναι μια χώρα με κατεξοχήν είχε μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν δίνουμε έμφαση αποκλειστικά στις μεγάλες επενδύσεις, το ζήτημα είναι να δώσουμε σημαντικές φοροαπαλλαγές και οικονομικά κίνητρα και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν και αυτές να αναπτυχθούν».

Πηγή: onetv.gr