Στις νέες κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Ιταλία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, προσερχόμενο στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των χωρών του ευρώ στο Ελσίνκι.

Ο Σεντένο τόνισε πως «περιμένουμε τους νέους υπουργούς Οικονομικών από την Ελλάδα και την Ιταλία, θα ακούσουμε τις προτεραιότητες της πολιτικής τους για τις χώρες τους και τις νέες κυβερνήσεις σε αυτές, ενώ πρόσθεσε πως «ανυπομονεί να κατανοήσει πώς μεταφράζουν οι νέες κυβερνήσεις Ελλάδας και Ιταλίας, τις παλαιότερες δεσμεύσεις που είχαν δοθεί στο Eurogroup, αναφορικά με την οικονομική ανάπτυξη και τη δημοσιονομική ευθύνη».

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναζητούν τρόπους για να βελτιωθούν οι δημόσιες δαπάνες προκειμένου να διευκολυνθούν οι επενδύτες και να τονωθεί η ανάπτυξη, δήλωσε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την οικονομία και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εισαγάγει κοινούς κανόνες που να διέπουν τα ψηφιακά νομίσματα, τα οποία αυτή τη στιγμή ρυθμίζονται κυρίως σε εθνικό επίπεδο.