Αύξηση κερδών 26,2% για την Coca – Cola Τρία Εψιλον το 2018

Τουρισμός και βελτιωμένο επενδυτικό περιβάλλον συνέβαλαν στην άνοδο της ζήτησης

Coca-Cola Τρία Έψιλον ανακοίνωσε για το 2018 αύξηση 4,6% στον όγκο πωλήσεων, 5,2% στα καθαρά έσοδα και 26,2% στην κερδοφορία.

Ο όγκος πωλήσεων ανήλθε στα 110,8 εκατ. κιβώτια έναντι 105,9 εκατ. το 2017, τα καθαρά έσοδα πωλήσεων ανήλθαν στα 480,7 εκατ. έναντι 456,9 εκατ. το 2017, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρουτς της χρήσης ανήλθαν στα 11,7 εκατ. έναντι 4,2 εκατ. το 2017, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανήλθαν σε 18,8 εκατ. από 14,9 εκατ. για το 2017. Το 2018 συνεχίστηκε και το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας με συνολικές επενδύσεις στη χώρα ύψους 17,8 εκατ., ενώ στα 89,5 εκατ. ανήλθε η συνεισφορά της εταιρείας στα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα του κράτους.

Όπως σημειώνεται στην Ετήσια Οικονομική Έκθεση για το 2018, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, που συμπληρώνει φέτος τα 50 της χρόνια, στηρίζει τη στρατηγική και τους στόχους της για τη βιώσιμη ανάπτυξη σε πέντε πυλώνες: φροντίδα για τους ανθρώπους, συνεισφορά στην οικονομία της χώρας, βιώσιμη ανάπτυξη και εξοικονόμηση πόρων, δημιουργία αξίας στις τοπικές κοινωνίες και καινοτομία για τους καταναλωτές και τους πελάτες, με στόχο να τους προσφέρει το κατάλληλο προϊόν, στην κατάλληλη συσκευασία και τιμή, για κάθε κανάλι διανομής και ανταποκρινόμενο σε κάθε ευκαιρία κατανάλωσης.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018, ο κ. Γιάννης Παπαχρήστου, Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον δήλωσε: «Το 2018 ήταν μια χρονιά σημαντικής ανάπτυξης στην οποία συντέλεσαν η δυνατή τουριστική σεζόν και το βελτιωμένο οικονομικό περιβάλλον. Πετύχαμε ανάπτυξη στην κατηγορία των αναψυκτικών, με αιχμή τις Coca-Cola Zero και Coca-Cola Regular, ενώ ανοδικά κινήθηκαν τα Schweppes, η Sprite και το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ. Το 2019 συνεχίζουμε με τις ίδιες βάσεις να δημιουργούμε αξία για τους ανθρώπους μας, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας και φυσικά για την ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC στα μη αλκοολούχα ποτά στην Ελλάδα. Συνολικά απασχολεί 1.500 εργαζόμενους, σε 3 εργοστάσια, 3 εγκαταστάσεις διοικητικών  γραφείωνκαι 16 γραφεία πωλήσεων σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με μελέτη Κοινωνικού και Οικονομικού Αποτυπώματος που εκπόνησε πρόσφατα το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), η συνολική επίδραση (άμεση, έμμεση και επαγόμενη) από τη δραστηριότητα της εταιρείας εκτιμάται σε 2 δισεκατομμύρια (1,1% του ΑΕΠ το 2018), η συνολική επίδραση στην απασχόληση σε 42,2 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ειδικότερα  η προστιθέμενη αξία που δημιουργείται μέσα από τους συνεργάτες και τους πελάτες της  υπολογίζεται στα 441 εκατομμύρια, με τις θέσεις εργασίας σε αυτούς να υπολογίζονται σε 16,1 χιλιάδες αντίστοιχα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk