Την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης του 30% που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «αυτή είναι η πρώτη διαδικασία αποκρατικοποίησης της σημερινής κυβέρνησης» και υπογράμμισε ότι «η δέσμευση για την εν λόγω αποκρατικοποίηση είχε αναλάβει η προηγούμενη Κυβέρνηση, η οποία φυσικά ουδέποτε υλοποιήθηκε».

«Υλοποιούμε μια δέσμευση»

«Ιδεολογική και πολιτική μας θέση, όπως διαρκώς τονίζουμε, είναι ότι αντιμετωπίζουμε τις αποκρατικοποιήσεις ως αναπτυξιακό εργαλείο της οικονομίας, αρκεί αυτές να πραγματοποιούνται με όρους απόλυτης διαφάνειας και γνώμονα εν τέλει το δημόσιο συμφέρον. Και όχι μόνο ως μέσο αύξησης των δημοσίων εσόδων, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σταϊκούρας παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του ίδιου, σημειώνοντας ότι «είχαμε επισημάνει ότι θα επιδιώξουμε την διαδικασία ολοκλήρωσης των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η χώρα προς αυτή την κατεύθυνση. Σήμερα υλοποιούμε μία ακόμη δέσμευση που είχαμε αναλάβει».