Το νομοσχέδιο για την αναβολή του Brexit ενέκρινε η βρετανική Βουλή, με 327 «ναι» και 299 «όχι».

Η απόφαση αυτή αναγκάζει την κυβέρνηση να αναζητήσει παράταση εάν δεν έχει συναφθεί συμφωνία με τις Βρυξέλλες μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

Πλέον, το νομοσχέδιο πηγαίνει στη Βουλή των Λόρδων. Αν εκεί εγκριθεί, αναμένουμε από τον Τζόνσον να το τηρήσει, δήλωσε ο Χίλαρι Μπεν, ο εισηγητής του νομοσχεδίου.

BBC Politics

@BBCPolitics

Brexit delay bill, aimed at blocking no deal, is approved by MPs by 327 votes to 299

The bill now passes to the House of Lords

Latest: http://bbc.in/2zRuU6g 

Embedded video

Τζόνσον: Δε θα ζητήσω περαιτέρω παράταση του Brexit

«Ήρθε η ώρα να αποφασίσει ο λαός» ανάφερε ο βρετανός πρωθυπουργός, παίρνοντας τον λόγο, προσθέτοντας ότι δε θα ζητήσει περαιτέρω παράταση για το Brexit.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η έγκριση του νομοσχεδίου ουσιαστικά τερματίζει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

O ίδιος ζήτησε να διεξαχθούν εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, ωστόσο για να το καταφέρει αυτό απαιτείται να τον στηρίξουν τα 2/3 του κοινοβουλίου

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον,  γνωρίζει ακόμα μια βαριά ήττα, μετά την απόφαση 329 βουλευτών να ψηφίσουν «ναι» στο νομοσχέδιο το οποίο απέκλειε το άτακτο Brexit.

BBC Politics

@BBCPolitics

«I don’t want an election, the public don’t want an election, but this House has left no other option»

Boris Johnson makes case for snap election on 15 October, saying it’s «completely impossible for government to function»

MPs vote on the motion tonight http://bbc.in/2zRxMQA 

Embedded video

«Αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου και υπάρχει μόνο ένα εμπόδιο στον δρόμο μας, αυτό είναι το ‘νομοσχέδιο παράδοσης’ που προτείνεται αυτή τη στιγμή από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Τζόνσον απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο.

«Καλώ τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να επιβεβαιώσει, όταν λάβει τον λόγο, πως, αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο παράδοσης, θα επιτρέψει στον λαό αυτής της χώρας να εκφράσει την άποψή του γι’ αυτά που (ο Κόρμπιν) προτείνει να παραδοθούν στο όνομά του, με διεξαγωγή εκλογών στις 15 Οκτωβρίου».