Μετά από πολλές περιπέτειες το Μουσείο που ονειρεύτηκε η Ελίζα Γουλανδρή πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό την 1η Οκτωβρίου. Μοιάζει σαν ψέμα, αλλά η Αθήνα θα αποκτήσει έναν νέο εκθεσιακό χώρο μέσα στον οποίο θα παρουσιαστούν αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής και της μοντέρνας τέχνης από τους «μεγάλους» του είδους όπως ο Πικάσο, ο Σεζάν και ο Μπρακ αλλά και από το πιο άξιο δυναμικό της Ελλάδας όπως ο Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, ο Γιάννης Μόραλης και ο Παναγιώτης Τέτσης.

Ο Γιώργος Ρόρρης, ένας εκ των κορυφαίων της σύγχρονης γενιάς, έζησε τη δική του «περιπέτεια» προκειμένου να ολοκληρώσει το πορτρέτο του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή, το οποίο θα εκτίθεται στο μουσείο μαζί με τα έργα των ελλήνων καλλιτεχνών.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής»  περιγράφει στη Μαριλένα Αστραπέλλου πώς ανέτρεξε, βήμα το βήμα, στη σοφία των δημιουργών των αριστουργημάτων της Ιστορίας της Τέχνης προκειμένου να μεταφέρει στον καμβά την αύρα της προσωπικότητας αλλά και του κόσμου στον οποίο έζησε το κομψό ζευγάρι.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»