Ο Ματιέ Βαλμπουενά πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Κράσνονταρ και έβγαλε τις δύο ασίστ στα γκολ του Ελ Αραμπί.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη ρώσικη ομάδα, τόνισε ότι ήρθε στον Ολυμπιακό για να βοηθήσει τους Πειραιώτες να επιστρέψουν στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, ενώ επισήμανε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες θα τα δώσουν όλα για να κάνουν περήφανους τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Από παιδάκι είχα πάθος με το ποδόσφαιρο, είμαι ευχαριστημένος μέσα στο γήπεδο. Αυτός είναι ο τρόπος που παίζω, δεν μπορώ να παίξω αλλιώς, είμαι πάντα παθιασμένος».

Για την επιλογή του να έρθει στον Ολυμπιακό: «Ήθελα να έρθω στον Ολυμπιακό για να ζήσω ωραία πράγματα και να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να γυρίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάναμε αυτό τον στόχο πραγματικότητα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την επιτυχία».

Για τον στόχο στους ομίλους: «Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα φέρει η κλήρωση. Πρόκειται για μεγάλες ομάδες, έχουμε αποδείξει πως είμαστε μεγάλη ομάδα, καταφέραμε να φτάσουμε εδώ με συνεχόμενες νίκες κόντρα σε δύσκολες ομάδες. Έχουμε πολύ καλό προπονητή και καλή ομάδα, είμαστε αισιόδοξοι πως θα κάνουμε καλά παιχνίδια και θα κάνουμε περήφανους τους οπαδούς μας».

Για το αν θα ήθελε κάποια γαλλική ομάδα για αντίπαλο: «Σίγουρα υπάρχουν πολύ μεγάλοι αντίπαλοι που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να απολαύσουμε αυτή τη στιγμή, να δούμε τι θα φέρει η κλήρωση κι αν φέρει κάποια γαλλική ομάδα, θα πάω εκεί με χαρά».