Νέο ιστορικό χαμηλό στην απόδοση του ελληνικού 10ετους

Σε ράλι επιδίδονται σήμερα, Τρίτη, τα ελληνικά ομόλογα, αφού η απόφαση για πλήρη άρση των capital controls έχει γεννήσει προσδοκίες για έκτακτες αξιολογήσεις και αναβαθμίσεις από τους μεγάλους οίκους.

Σε ράλι επιδίδονται σήμερα, Τρίτη, τα ελληνικά ομόλογα, αφού η απόφαση για πλήρη άρση των capital controls έχει γεννήσει προσδοκίες για έκτακτες αξιολογήσεις και αναβαθμίσεις από τους μεγάλους οίκους. Ενδεικτικά είναι τα θετικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για το τέλος των κεφαλαιακών ελέγχων.

Ώθηση δίνουν και οι εξελίξεις στην Ιταλία, που ευνοούν συνολικά τις τοποθετήσεις σε χρέος του Νότου.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχωρεί σε νέο ιστορικό χαμηλό, στο 1,83% καταγράφοντας πτώση 12 μονάδων βάσης ή 6,45% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Ανάλογα θετική είναι η εικόνα και στο ελληνικό πενταετές, με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 1,092% με πτώση 7% από τα χθεσινά επίπεδα, ενώ στο 1,536% κινείται η απόδοση του νέου 7ετούς.

Σε νέα ιστορικά χαμηλά κινούνται και οι αποδόσεις στα πιο μακροπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του 15ετούς να αγγίζει το 2,256%, ενώ στο 2,804% κινείται η απόδοση του 30ετούς ελληνικού ομολόγου.

Μόνο τον τελευταίο μήνα η απόδοση του δεκαετούς έχει μειωθεί κατά περίπου 15 μονάδες βάσης, ενώ σε σχέση με τα τέλη Αυγούστου του 2018 κινείται κατά 220 μονάδες βάσης χαμηλότερα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk