Σήμερα Τρίτη, παίζεται από το απερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με επικεφαλής την κυρία Ρένα Δούρου κορώνα-γράμματα η μετατροπή της Ραφήνας σε μια πρώην γραφική ιστορική πόλη, τελείως αποκλεισμένη από τη ζωοδότρια θάλασσα.

Η κυρία Δούρου, παρακάμπτοντας τον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας, αλλά και όλους τους κοινωνικούς φορείς της πόλης θα επιδιώξει, αν το τολμήσει να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη καταστροφή τον οικιστικό ιστό του σημαντικότερου πληθυσμιακού κέντρου της ανατολικής Αττικής, προωθώντας σχέδια οικολογικής υποβάθμισης της περιοχής, λίγα μόνον 24ωρα πριν από την παράδοση του Περιφερειακού Συμβουλίου στα νέα αιρετά όργανά του, με τη μετατροπή του ήδη υπάρχοντος λιμανιού σε λιμάνι γίγας 25.400 τ.μέτρων!

Αναλυτικότερα, η μετατροπή αυτή θα έχει τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  • Την ταυτόχρονη παραβολή (δέσιμο) 15 μεγάλων επιβατηγών πλοίων.
  • Τον δεκαπλασιασμό της κυκλοφοριακής ασφυξίας στην πόλη, με θηριωδών διαστάσεων τριαξονικά φορτηγά ΙΧ, που κυκλοφορούν μέσα από στενούς δρόμους για την προσέγγισή τους στο λιμάνι ή για την αποβίβασή τους, από τα επίσης θηριώδη φέρυ-μπότ.
  • Την υπερκάλυψη των δημοτικών και λιμενικών πάρκινγκ, με τα ΙΧ των ταξιδιωτών, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ΙΧ να σταθμεύουν επί ημέρες παρανόμως ακόμη και στα πάρκινγκ του Lidl!
  • Την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, από τα καυσαέρια των πλοίων, των αυτοκινήτων αλλά και από τα καυσαέρια και την ηχορύπανση των αεροπλάνων που προσγειώνονται και απογειώνονται με θόρυβο από τον αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.
  • Την μετατροπή όρμων φυσικού κάλους, που προσελκύουν χιλιάδες λουόμενους, σε κερδοσκοπικές ιδιωτικές επιχειρήσεις και την μετατροπή τους σε απρόσιτους χώρους για τους πολίτες. Έτσι, στοχοποιούνται το μπλε, κόκκινο, πράσινο λιμανάκι και οι Μαρίκες.
  • Τον οικονομικό μαρασμό δεκάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με νεωτερισμούς, εστίασης κ.ά λόγω του ασφυκτικού μποτιλιαρίσματος των φορτηγών και ΙΧ που πηγαινοέρχονται στο λιμάνι.

Κοντός ψαλμός Αλληλούια! Σήμερα οι Ραφινιώτες με επικεφαλής τους δημοτικούς εκπροσώπους αλλά και εκατοντάδες πολίτες θα διατρανώσουν στον Χολαργό στις 15.30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε-Παπάγου την αντίθεσή τους προς τη μεθοδευμένη μετατροπή της ειδυλλιακής Ραφήνας σε άναρχο «γιουσουρούμ».

Και επιτέλους! Ντροπή όχι μόνο στην απελθούσα κυβέρνηση των πραξικοπηματικών αιφνιδιασμών, αλλά και προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, που μιμείται την εν πολλαίς αμαρτίαις Συριζανελική κυβέρνηση, στη μετατροπή των τελευταίων 24ωρων παραμονής στην εξουσία, στον πιο ευτελή και αποτρόπαιο επίλογό του…