Στην εκπομπή One Line βρέθηκαν καλεσμένοι ο σύμβουλος Επικοινωνίας, Βαγγέλης Τσόγκας και ο οικονομικός συντάκτης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Στέλιος Μορφίδης, όπου μίλησαν για τα επενδυτικά σχέδια της κυβέρνησης και την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον κ. Μορφίδη «το έργο του Ελληνικού ήταν και παραμένει δύσκολη υπόθεση. Ωστόσο, τώρα όλοι, απ’ τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο κινούνται προς σ’ αυτήν την κατεύθυνση, γιατί είναι μια εμβληματική επένδυση». Από τη στιγμή που ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, το επόμενο βήμα είναι οι τέσσερις κοινές υπουργικές αποφάσεις που θα βγουν μέσα στην εβδομάδα, όπου καθορίζονται οι λεπτομέρειες.

Επόμενο ορόσημο είναι ο διαγωνισμός για το καζίνο και το resort. Από την πλευρά του ο κ. Τσόγκας υποστήριξε πως «το πιο σημαντικό πράγμα σε μια χώρα για το κομμάτι της προσέλκυσης επενδύσεων είναι το πολιτικό ρίσκο».

«Σε αντίθεση με το 2013», συνέχισε, «φαίνεται ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας σε συνδυασμό με μια ευνοϊκή μεταχείριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Ο κ. Τσόγκας εκτίμησε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να πετύχει γρήγορα κάποιες νίκες. Αποκρατικοποιήσεις που θα δημιουργήσουν θετικές ειδήσεις στα διεθνή μίντια, και τους ξένους επενδυτές, ενώ υπογράμμισε πως το μήνυμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη διεθνή επενδυτική αγορά είναι: «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε».

Πηγή: onetv.gr