Άλλος ένας τίτλος σε τουρνουά της κατηγορίας Masters 1000, στην απίστευτη καριέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς φαίνεται να πλησιάζει ολοταχώς. Ούτε ο Λούκας Πουίγ κατάφερε να ανακόψει την ορμή του Σέρβου τενίστα και Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, ο οποίος… υποκλίθηκε χάνοντας με 2-0 σετ (7-6[2], 6-1) σε μια αναμέτρηση που διήρκεσε 1 ώρα και 28 λεπτά.

Στο πρώτο σετ είχαμε απόλυτη ισορροπία με τους δύο αθλητές να κρατούν με άνεση το σερβίς τους. Κάπως έτσι όλα κρίθηκαν στο tie break. Εκεί ο Νόλε κατάφερε να βρει τρία break και επικράτησε με 7-2, κάνοντας το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ δεν υπήρχε ανταγωνισμός. Ο Πουίγ «έσκασε», ο Τζόκοβιτς βρήκε δύο break και επικράτησε εύκολα με 6-1 και 2-0 στα σετ. Επόμενος αντίπαλός του στα ημιτελικά του Open του Σινσινάτι πλέον ο Ρώσος Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Να σημειωθεί πως  Ρώσος, επικρατώντας του συμπατριώτη του, Αντρέι Ρούμπλεφ, με 2-0 σετ (2-6, 3-6), όχι μόνο πέρασε στα ημιτελικά, αλλά έριξε τον Στέφανο Τσιτσιπά που «χαιρέτησε» νωρίς, στο Νο.8. Αν δε κατακτήσει και τον τίτλο, θα ανέβει μέχρι και το Νο. 5.