Η Team USA αντιμετώπισε την εξαιρετικά ανταγωνιστική Ισπανία στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για το Παγκόσμιο της Κίνας. Μιας Ισπανία που θεωρείται από τις κορυφαίες ομάδες του τουρνουά και από τα φαβορί για ένα μετάλλιο.

Κόντρα σε αυτή την ομάδα οι Αμερικανοί λοιπόν έδειξαν ότι… κάτι ψήνεται. Παρά τις πολλές και ηχηρές απουσίες το ταλέντο δεν λείπει και δεν είναι δυνατόν ο «Σοφός» του ΝΒΑ, Γκρεγκ Πόποβιτς να μην παρουσιάσει μια ομάδα με συνοχή, αρχή, μέση και τέλος.

Στο ματς κόντρα στους Ίβηρες λοιπόν η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ ήταν καταιγιστική θέλοντας να δώσει απαντήσεις στους εντός και εκτός των τειχών επικριτές της. Ξεκίνησε πολύ δυνατά με ένα υπέρ της 31-20 στο πρώτο δεκάλεπτο και διατήρησε τη διψήφια διαφορά κλείνοντας το ημίχρονο με το υπέρ της 54-41.

Στο δεύτερο μέρος παρά τις προσπάθειες του Ρίκι Ρούμπιο, η διαφορά δεν έλεγε να πέσει κάτω από το +10, μιας και οι Κέμπα Γουόκερ και Κρις Μίντλετον οδηγούσαν την Team USA εκ του ασφαλούς. Αυτό τελικά έγινε μόνο στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης με τον Γκασόλ να μειώνει μέχρι και το τελικό 90-81.

Καλύτερος για τις ΗΠΑ ήταν ο Κέμπα Γουόκερ (11π/8 ασίστ/6 ριμπ), έχοντας την συμπαράσταση των Ντόνοβαν Μίτσελ (13π) και Κρις Μίντλετον (12π/3 ριμπ), την ώρα που για τους Ισπανούς όλα τα… λεφτά ήταν οι δύο αμερικανοτραφείς, Ρίκι Ρούμπιο (16π/7 ασίστ/5 κλεψίματα) και Μαρκ Γκασόλ (19π).